For nogle år siden indså Søren Pind, at han var langt fra at opfylde sine egne ambitioner. At han spildte sit talent og i stedet rodede sig ud i politiske slagsmål.

Det fortæller Venstre-toppolitikeren i et stort interview med Fynske Medier. En artikel i Ekstra Bladet beskrev ham for nogle år siden som et lysende talent, der havde forvandlet sig til en sten i skoen. Det spildte talent. Og det satte gang i tankerne hos Søren Pind, som blandt andet var havnet på forsiderne i forbindelse med gevaldige drukture, da han var borgmester i København.  Han opsøgte en coach, som spurgte, hvorfor han kom: - Fordi jeg synes, jeg får for lidt ud af mit talent, svarede Pind. - Det kræver et vist ego at sige det, jeg sagde om mit talent, og derfor er jeg selvfølgelig også lidt øm om det - men jeg syntes jo, at jeg fik for lidt ud af det. Og det var også det spørgsmål, jeg hele tiden fik: Hvorfor jeg ikke brugte mit talent ordentligt. Og jeg kunne jo ikke svare, fortæller Søren Pind til Fynske Medier.

Masser af ravage

Da Søren Pind i 1998 blev bygge- og teknikborgmester i København i en alder af 28 år, slog han dengang rekorden som Danmarks yngste borgmester. Ved valget i 2001 fik han flere personlige stemmer end selv overborgmester Jens Kramer Mikkelsen.  Læs også: Pind talte med Lise Nørgaard - og droppede konen

Læs også: Søren Pind fester med eftersøgt præsident

Men drukturene og slagsmålene med partitoppen gjorde ham upopulær i partiet. Sammen med en række andre unge Venstre-folk fremlagde han i 2003 ti liberale teser, som hurtigt blev skudt ned af partiformand Anders Fogh Rasmussen. Ligesom han også kastede sig ud i et politisk slagsmål med partitoppen, som ville opstille den politiske ordfører Jens Rohde i København, mens Søren Pind kæmpede for sin kammerat i Borgerrepræsentationen, Martin Geertsen. - Hvis der lå en bold, skulle jeg altid hen og losse til den. Nu er det jo ikke alle bolde, der går i mål. Nogle ryger langt over målet, andre smadrer det hele, når de rammer det forkerte sted, siger Søren Pind om ravagen. 

Tilbage til barndommen

Da Søren Pind begyndte hos coachen, førte det ham tilbage til barndommen. Han blev født blind på det ene øje, og det kom som et chok for forældrene. Han blev overladt til sig selv på hospitalet, og lægerne fandt ud af, at det ikke var kræft, men en godartet svulst. Det ene øje blev erstattet med et glasøje. Som barn flyttede familien først til Schweiz, da Søren Pind var to år, og nogle år senere hjem til Bornholm. - På et tidspunkt i livet må man spørge sig selv: Hvem vil jeg være. Vil jeg være ham, der hele tiden tilpasser sig det nye - eller vil jeg være mig selv med de knubs, der følger med, siger Søren Pind. Fra coachen lærte han, at han ikke altid behøver at losse til bolden og kaste sig ud i slagsmål. Og i 2010 vendte det atter for Søren Pind, da han i februar blev udnævnt som ny integrations- og udviklingsminister.