Som følge af prisstigninger tredobles pulje til julehjælp fra 5 millioner kroner til 15 millioner kroner.

Regeringen og et bredt politisk flertal har besluttet at tredoble den pulje, som organisationer uddeler i julehjælp til udsatte familier på grund af prisstigningerne.

Puljen for 2022 stiger dermed fra 5 millioner kroner til 15 millioner kroner.

Det skriver Social- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

- Julen kan være svær for økonomisk klemte familier. Med de stigende priser i år kan det synes helt uoverskueligt også at skulle have råd til juleand og gaver, siger social- og ældreminister Astrid Krag (S) i meddelelsen.

- Julehjælpen er en målrettet hjælpende hånd til udsatte familier, der får mulighed for at give deres børn en jul som klassekammeraterne med en gave under træet og julemad, der er bare lidt ud over det sædvanlige.

- Derfor er jeg rigtig glad for, at vi i år kan tredoble julehjælpen, så de mange økonomisk pressede familier også kan holde jul, siger hun videre.

Det brede flertal består ud over regeringen af Venstre, SF, De Radikale, Enhedslisten, De Konservative, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet.

Det er organisationer som Røde Kors, Mødrehjælpen og Frelsens Hær, der hvert år uddeler julehjælp.

Organisationen Scleroseforeningen meddelte i sidste uge, at den fordobler sin julehjælp i år. Det skyldes også inflationen.

Hos Scleroseforeningen kan skleroseramte foreninger søge om julehjælp fra 1. oktober hvert år.

Sidste år uddelte foreningen 300.000 kroner til 161 børnefamilier, men i år er puljen hævet til 600.000 kroner.

/ritzau/