Lyt til artiklen

Udenlandske trænere roser Lotte Friis, der i London er slankere end nogensinde.

Der gik efter sigende et chok igennem den olympiske træningshal, da Lotte Friis første gang viste sig i badedragt. Brødtekst: Den danske verdensmester stiller op i en udgave, der er slankere og mere fit end nogensinde.

Faktisk er det så tydeligt, at Lotte Friis har tabt sig, så flere udenlandske landstrænere spontant har kommenteret distancesvømmerens form.

- Hun får en masse ros på bassinkanten fra både svømmere og trænere, fordi hun ser ud til at være i forrygende form. Det betyder rigtig meget, fordi hun har arbejdet hårdt for, at det skulle lykkes, siger landstræner Paulus Wildeboer.

Set med normale øjne har Lotte Friis aldrig haft for meget på sidebenene. Men i den benhårde svømmesport, hvor forskellen på top og flop udmåles i hundrededele af et sekund, har hun altid kæmpet mod en lidt for tung kropsbygning og en fedtprocent, der kunne være bedre. Derfor har hun længe både løbet og cyklet ved siden af den daglige svømmetræning. Det er den indsats, der nu ser ud til at have båret frugt.

- Det er rart. Det er noget, jeg har arbejdet rigtig meget med, lyder det fra Lotte Friis, der tidligere er blevet kritiseret af landstræner Paulus Wildeboer for at være for tyk.

- Jeg synes, det er fedt, at jeg får kredit for det. Ikke bare fra danskerne, som det bestemt er rart at blive rost af. Men det er også rart at få det fra udenlandske trænere, så det, synes jeg, er lækkert, siger Friis, der i går deltog i kvindernes holdkap i 4x100-meter-fri, hvor det blev til en sjetteplads i finalen.