Du er bedst til at lære sprog når du er syv, og har det psykisk bedst, når du er 82. Se aldrene, hvor du topper i alt i livet. Ældre er mest psykisk stabile, mens unge lærer bedst.

Undersøgelser og forskning viser, hvornår mennesket i gennemsnit topper i alt mellem himmel og jord. På baggrund af en liste fra businessinsider, skriver videnskab.dk, hvornår mennesket har sin bedste alder til at lyve, tænke, huske og meget andet. Se, hvornår mennesket topper herunder.

Vi lyver, når vi er to

Børn lærer at lyve i toårsalderen. Det er en milepæl, fordi det markerer, at barnet forstår, at andre har selvstændige tanker, der er anderledes fra deres egne. Læs mere om det hos Videnskab.dk her.

Lær et nyt sprog, når du er syv

Det er lettere at lære et nyt fremmedsprog, når vi er unge. Den præcise alder er forskerne ikke helt enige om, men ifølge en bog er det, når vi er syv år gamle. Forskere er generelt enige om, at det er lettest at lære et nyt sprog, inden man rammer puberteten.

Du har størst hjernekapacitet, når du er 18

Ifølge en amerikansk forskningsartikel har menneskets hjerne størst kapacitet hos atten-årige. I en række tests af kognitionen klarede de 18-årige sig gennemsnitligt bedst.

Du er mest attraktiv som kvinde, når du er 20

Mænd kan bedst lide yngre kvinder. Det var konklusionen i en undersøgelse fra 2014, der viste, at mænd var mest tiltrukket af kvinder i deres tidlige tyvereere - en trend, der fortsætter helt ned til 20-årsalderen. Kvinder er mest tiltrukket af mænd på deres egen alder.

Du husker folks navne bedst som 22-årig

Ifølge amerikansk forskning fra 2011 er de 22-årige gennemsnitligt bedst til at huske andres navne.

Du er mest tilfreds med livet, når du rammer 23

Mens de 17 og 18-årige har størst forventninger til livet, er de 23-årige mest tilfredse. Det konkluderede en tysk undersøgelse i 2013.

Du er stærkest som 25-årig

Dine muskler kan gøre mest modstand, når du er 25 år gammel. Det fortæller sportsvidenskabens encyklopædi.

Du også har bedst balanceevne som 25-årig

Du er både stærkest og sværest at vælte, når du er 25 år gammel. Din balanceevne er mest veludviklet midt i tyverne. Læs mere på videnskab.dk her, om hvorfor din balancevne bliver ringere og ringere igennem livet.

Gift dig som 26-årig

En matematisk teori siger, at du træffer bedst beslutninger, når du kender 37 procent af mulighederne. Hvis du leder efter kærligheden, når du er imellem 18 og 40, er det optimalt at begynde at overveje sin kommende mand eller kone lige efter sin 26-års fødselsdag, skriver businessinsider.

Løb et marathon, når du er 28

Gennemsnitsalderen på løbere, der er i stand til at gennemføre et marathon på lige over to timer, er 28 år. Det viser en analyse fra 2014.

Dine knogler er stærkest, når du er 30

De fleste mennesker har de stærkeste og mest kompakte knogler når de er 30, hvorefter de bliver svagere og svagere. Læs mere her, om hvad der afgør, hvor stærke knogler, du har.

Vind i skak som 31-årig

De bedste skakspillere i verden topper i gennemsnit som 31-årige. Det viste en analyse, der blev offentliggjort i 2011.

Du genkender ansigter bedst, når du er 31

Din evne til at genkende et ansigt anden gang, du ser det, topper, når du er 31. Det viste et amerikansk studie i 2010.

Tjen mest som kvinde, når du er 39-40

Mediankurven for kvinders løn topper omkring 39-40 år. Det skriver Payscale.

Forsk dig til en nobelpris, når du er 40

Tidens nobelprisvindere foretager deres vindende forskning, når de er omkring 40 år. Og er det uden for din rækkevidde, så fortvivl ej: Folk opnår generelt de største resultater, når de er 40 år gamle. Det viser et studie fra 2014.

Tjen mest som mand, når du er 48

Mediankurven for mænds løn topper senere end kvinders. Hvis du er mand, kan du forvente at tjene mest, når du nærmer dig 50. Det skriver Payscale.

Du regner bedst, når du er 50

Ifølge et studie i kognitiv formåen regner det gennemsnitlige menneske bedst, når det er 50.

Vær den bedste chef som 50-årig

Ledere gør det bedst, når de er i 50erne, skrev LiveScience i 2012.

Forskerne så på evnen til både at udføre opgaver med lidenskab, vigør og evner, og til at opnå tilfredshed fra hans eller hendes arbejdspræstation.

Bliv glad for dit liv igen, når du fylder 69

Livet topper som 23-årig, og så igen som 69-årig. Det viser den tyske undersøgelse, der blev beskrevet tidligere.

Tal med størst ordforråd som 70-årig

Mens evnerne på mange områder går nedad, når vi når de sene år, bliver ordforrådet tilsyneladende bedre og bedre igennem det meste af livet. Det viser et amerikansk studie fra 2015.

Du er mest tilfreds med din krop, når du rammer 80erne

Mænds selvbillede topper i de tidlige 80'ere, hvor trekvart af de spurgte erklærede sig enige i, at de altid havde det godt med deres krop. Det viser en amerikansk undersøgelse fra 2014.

70 procent af kvinderne på 75 år erklærede sig enige i samme udsagn.

Dermed er de ældre gladest for deres udseende.

De gamle er klogest

Dem, der er mellem 60 og 90, er bedst til at se flere mulige udfald i en konflikt, kan bedre se tingene fra andres synspunkter og er bedst til at søge kompromis. Det konkluderede et amerikansk studie fra 2010.

Du har det bedst, når du er 82

Da amerikanske forskere bad forsøgspersoner om at give livet en karakter fra et til ti, scorede de 82 til 85-årige, den ældste gruppe, syv. Det var højest af alle. Læs om studiet her.