Bøje Nielsen mener at have tabt 100 millioner kroner, fordi Sø- og Handelsretten har misrøgtet hans konkursbo. Derfor klager han nu menneskerettighedsdomstolen

En sygdomssvækket Bøje Nielsen indbringer nu Danmark for Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. Den tidligere storentreprenør mener, at Sø- og Handelsretten har misrøgtet hans konkursbo og dermed påført ham et tab på 100 millioner kroner.

Samtidig klager Bøje Nielsen over langsom behandling ved domstolene af den erstatningssag, som blev anlagt ved Østre Landsret i oktober 2005.

Klagen sker gennem advokat Christian Harlang, og Bøje Nielsen er selv for sygdomssvækket til at kunne kommentere sagen. Christian Harlang påpeger, at hans klient er blevet mishandlet af kuratorer og retssystem i forbindelse med sin konkurs.

- Da han lå ned, svigtede retssystemet hensynet til hans retssikkerhed. Efter en længere sygdomsperiode fik han kræfter til at anlægge sin erstatningssag, men nu er han gennem flere år blevet forsinket i at opnå den retfærdige rettergang, som han fortjener, siger Christian Harlang.