Skattereformen giver store forskelle i, hvad danskerne får ud af den på bundlinjen. Danskere, der tjener mest, får den største gevinst, mener AErådet.

Regeringens oplæg til en skatteomlægning kunne have en langt pænere fordelingsprofil, mener AErådet. Der er nemlig store forskelle i de gevinster, danskerne har udsigt til, hvis regeringens forslag gennemføres.

- Efter vores opfattelse bruges der i regeringens skatteoplæg alt for meget energi på at sænke den øverste marginalskat. Det betyder, at de danskere, der tjener allermest, får den største gevinst, mens mange almindelige lønmodtagere intet vinder på, at topskattesatsen sættes ned. Vores beregninger viser, at hvis man brugte flere penge på at hæve grænsen yderligere for, hvornår man betaler mellem- og topskat, så ville politibetjenten, sygeplejersken og metalarbejderen få en større skattelettelse, siger AErådets direktør, Lars Andersen.

Han mener, at det ville give regeringens skatteudspil en pænere social profil og samtidig være mere målrettet i forhold til at få flere til at arbejde mere.

AErådet mener, at det er problematisk, at underfinansieringen af regeringens skattereform varer så lang tid som 10 år. Samtidig må en skattereform ikke stå alene. En underfinansieret skattelettelse til danskerne kan være med til at sætte gang i den nedadgående danske økonomi, men det kræver, at den kombineres med en vækstpakke med fokus på offentlige investeringer.

/ritzau/