Flere end 70 medarbejdere fra Nordsjællands Politi, Skat, Beredskabsstyrelsen og Politihjemmeværnet var i arbejdstøjet, da 2.231 køretøjer blev standset og kontrolleret på Helsingørmotorvejen fra fredag klokken 21 og fem timer frem.

Politiet spærrede motorvejen og ledte alle biler ind på rastepladsen »Storkereden«.

- Det er formentlig første gang, at man har lukket en motorvej af på den måde, og der er ingen tvivl om, at det vil have en præventiv virkning, siger vagtchef Ole Hestbæk, Nordsjællands Politi, til Lokalavisen.dk.

10 spritbilister og to narkopåvirkede bilister blev afsløret. Fem bilister kørte, selv om de er frakendt førerretten, og ni bilister kørte uden gyldigt kørekort.

Desuden standsede politiet 25 taxaer, som ikke kørte efter bogen, fem bilister som kørte i nødsporet og 18, som havde glemt deres kørekort.

Fire biler fik klippet nummerpladerene på grund af restance til forsikringen, og tre bilister fik beslaglagt deres køretøj, fordi det ikke var første gang, at de kørte uden kørekort.

Endelig fik Skat også en del sager, som der nu skal kigges nærmere på. Det drejer sig blandt andet om uretmæssig kørsel i firmabiler, oplyser Ole Hestbæk til Lokalavisen.dk.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.