Der er rigtig meget, som offentligheden ikke får at vide i sagen om forsvundne Emilie Meng. Det er netop kommet frem, at en jysk mand har været sigtet for drab på Emilie - men der kan være mange flere mistænkte, vurderer tidligere chef for politiets rejsehold Kurt Kragh.

Mandag aften kunne BT afsløre, at en 33-årig lastbilchauffør fra Kolding-egnen i slutningen af august har været anholdt og sigtet for manddrab på 18-årige Emilie Meng. Hun har været forsvundet siden 10. juli, hvor hun sidst blev set af sine veninder ved Korsør Station klokken fire om morgnen.

»I sådan en sag kan der være op til 50 mistænkte, og du kan ikke rende rundt og anholde 50 personer. Derfor taler vi ofte med folk på stedet eller tager dem frivilligt med, men der kan være tilfælde, hvor man vælger at anholde, fordi det giver nogle rettigheder at være anholdt og sigtet,« siger han til BT.

Sigtelsen for drab betyder ikke, at Emilie Meng er blevet dræbt, men derfor kan man godt sigte for manddrab alligevel, hvis politiet mistænker, at det er en mulighed, at det er det, der er tilfældet i den konkrete anholdelse.

I sidste uge kom det frem, at en 67-årig pensionist havde fået ransaget sit hus fire gange i jagten på Emilie, men han er nu helt renset for mistanke. Og nu er det så kommet frem, at en 33-årig mand fra Sønderjylland har været sigtet for drab i sagen.

Han er heller ikke mistænkt længere.

Lastbilchaufføren blev anholdt 30. august, men blev dog løsladt næste eftermiddag uden at blive fremstillet i grundlovsforhør, fordi han havde et alibi, og fordi ransagninger af hans bolig i Jylland ikke viste nogen spor efter Emilie.

Men det er meget naturligt, at man sigter flere for drab i sådan en sag, vurderer Kurt Kragh.

»Hvis en person siger nej til at tage med på stationen frivilligt, kan du komme i et dilemma, og du kan ikke anholde en person uden også at sigte bagefter, men det giver så også både ret til advokat, og man har ret til ikke at udtale sig.«

I sagen om den 33-årige står det ikke klart, om han nægtede at tage med på stationen, da fire mænd ankom til hans bopæl i august. Men han er tidligere dømt for en sædelighedsforbrydelse mod en mindreårig og har afsonet en fængselsstraf, så det kan have været en skærpet omstændighed for at anholde ham, vurderer Kurt Kragh.

»I og med at han er tidligere dømt, tæller det jo også med i den vurdering. Så jeg vil ikke sige, at der er noget forkert i det, at han har sagt nogle ting, der inkriminerer ham, og så kan det godt være, man har sagt, man anholder ham, og så tjekker ham bagefter.«

Den 33-årige er blevet anmeldt, fordi en af hans bekendte mente, at han havde bortført Emilie, efter de to havde siddet og talt om sagen.

Men det afviser den tidligere mistænkte helt over for BT. Og politiet har også helt droppet at gå videre med sigtelsen.

Og det er også helt naturligt i en sag som denne, at politiet ikke informerer offentligheden, hver gang man anholder og sigter nogen i sagen.

»Nej, det gør de ikke. Hvis en anholdelse og en sigtelse ikke ender med et grundlovsforhør, så finder offentligheden ikke ud af det. Hvis den anholdte ikke er interessant, så er der ingen, der bliver informeret om det. Så det er ikke usædvanligt.«

Identiteten og det fulde navn på den tidligere mistænkte er BT bekendt, men han ønsker ikke at stå frem af frygt for reaktionerne i sit lokalmiljø.