Politiet har endnu ikke fundet resten af de farlige luftbomber, der blev stjålet lørdag. Måske er en del af dem allerede fyret af.

Trods flere henvendelser fra borgere på Lolland-Falster er det endnu ikke lykkedes for politiet at opsnuse det sidste af det farlige fyrværkeri, der blev stjålet på Lolland lørdag.

Og det er langt fra sikkert, at alle de omkring livsfarlige 500 luftbomber, der har en sikkerhedsafstand på 100 meter, dukker op igen. Nogle af dem er måske blevet fyret af i løbet af natten til søndag.

- Der har været nogle store brag på Lolland og Falster, men det er jo ikke unormalt op til nytår. Så vi ved ikke, om det er noget af det stjålne krudt, der er fyret af, siger Søren Nielsen, der er vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Søndag morgen fortsætter politiets jagt på luftbomberne og gerningsmanden eller gerningsmændene bag tyveriet.

- Vi har fået nogle tip, som vi skal have tjekket af her til morgen. Vi har blandt andet fået at vide, at det skulle være sat til salg på Lolland-Falster, siger Søren Nielsen.

Cirka en tredjedel af de stjålne bomber blev fundet på en landejendom på Lolland lørdag aften, men ejeren af landejendommen er endnu ikke dukket op.

- Vi har haft telefonisk kontakt til ham i går, hvor vi har forsøgt at få ham til at henvende sig til politiet, så vi kan få en forklaring på, hvorfor han har haft de her luftbomber. Men han er ikke så glad for at udtale sig. Han ved godt, at der er noget, der ikke er, som det skal være, siger Søren Nielsen.

Den mistænkte påstår, at han er flere forskellige steder i landet.

- Han siger både, at han er i Jylland og nede omkring der, hvor han bor. Så det er ikke til at vide, om han er fuld af fup, siger Søren Nielsen og understreger, at »gemmelegen« blot er med til at styrke mistanken.

- Hvis han havde rent mel i posen, ville han komme og forklare sig.

Vagtchefen opfordrer den formodede bombetyv til at stoppe gemmelegen og melde sig selv.

- Vi vil frygtelig gerne have, at han kommer ud af busken, så vi kan finde de sidste luftbomber, så der ikke er nogen, der kommer til skade. Det er noget frygteligt farligt stads, siger Søren Nielsen.

Luftbomberne er livsfarlige, når de er i ukyndige hænder. De har en lang lunte, som brænder ekstremt hurtigt, og professionelle fyrværkere antænder bomberne elektronisk med en sikkerhedsafstand på mindst 100 meter. Hvis man bruger en lighter til at tænde dem, eksploderer de inden for få sekunder.