Blandt de fem anholdte er en rocker. Og det er politiets mistanke, at netop han har spillet en ledende rolle i det netværk, man tirsdag har slået benhårdt til imod. 

Et netværk, der ifølge politiet de seneste tre år har handlet med knap 800 kilo hash.

Ifølge B.T.s oplysninger er der tale om en Bandidos-rocker. Et mangeårigt medlem og præsident i en nordsjællandsk afdeling.

Den oplysning ønsker NSK (National enhed for Særlig Kriminalitet, red.), som har efterforsket sagen, dog ikke at kommentere.

»Vi har med dagens aktion fjernet vigtige dele af et organiseret narkotikanetværk, der handler med store mængder hash. Heriblandt en person, som er medlem af en rockergruppering og har haft en bærende rolle i at organisere handlen med hash i netværket,« lyder det dog fra vicepolitiinspektør i NSK, Lars Feldt-Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Det er politiets mistanke, at Bandidos-rockeren har stået for at organisere handlen med hash, mens de øvrige fire har stået for at opbevare og distribuere stofferne.

De sigtede er i alderen 20 til 54 år, og heriblandt findes to mænd, som er i familie med hinanden, lyder det.

De fem mænd er blevet anholdt på adresser i Nordsjælland. I forbindelse med anholdelserne har man ransaget flere adresser. Her er der blevet fundet mindre mængder narkotika, penge og en mindre revolver.

Også i Sydspanien har politiet været forbi en adresse med relation til sagen. Også her er der blevet foretaget en ransagning.

Hvordan de fem mænd forholder sig til politiets mistanke mod dem, vides ikke.

To af dem – heriblandt Bandidos-rockeren – vil onsdag morgen blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød med henblik på varetægtsfængsling. 

Allerede nu varsler politiet, at der vil komme en begæring om dørlukning, og derfor ønsker man heller ikke at udtale sig yderligere om sagen lige nu.

Lyt til kriminalredaktionens podcast 'På Fersk Gerning' her, eller hvor du plejer at høre podcast.