Containerbrand Nørrebro. Arkivfoto
Containerbrand Nørrebro. Arkivfoto Foto: Brian Berg
Politiet måtte i nat rykke ud flere gange i forbindelse med containerbrande, men især på Nørrebro var der gang i bålene

Omkring klokken halv fire nytårsnat rykkede politiet samt brandvæsenet ud til starten af Nørrebrogade, lige ved indgangen til Blågårdsgade i København. Her havde flere mennesker sat ild til containere og kastet med brosten.

- Vi kommer derud for at holde oprørerne tilbage, mens brandfolkene slukker ilden. Men der opstår tumult, og politiet bliver angrebet af stenkast og fyrværkeri affyret mod dem, fortæller vagthavende ved Københavns Politi, Jens Kristiansen.Inden tumulten opstod havde der været en stor gadefest på Dronning Louises Bro, lige inden Nørrebrogade, med DJ og masser af dansende mennesker. Politiet formoder, af nogle af de involverede i gadeuordenen kom fra festen.

Politiet måtte efterfølgende jagte flere af gerningsmændene, der af vagthavende bliver beskrevet som 'ubehagelige typer', ned ad Nørrebrogade, men det hele var relativt hurtigt overstået. Ingen kom noget til skade under hændelsen, der varede lidt mere end en halv time.

- Vi får hurtigt styr på situationen, og en enkelt er blevet anholdt, lyder det fra vagthavende.

Containere, der bliver sat ild til og sendt en tur ned ad gaden, er efterhånden blevet en tradition i de indre dele af København, især på Vesterbro og Nørrebro.

- De er over det hele. Normalt er det brandvæsenet, der rykker ud til dem, men nogle gange vil de gerne have os med, til at holde ballademagerne tilbage, fortæller Jens Kristiansen. I år var der dog ingen alvorlige af slagsen, lyder det.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.