Den mand, der løb ind på banen under landskampen mellem Danmark og Sverige, skal i fængsel for vold.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>En sportskamp skal kunne afvikles i fred og ro. Og en dommer skal kunne dømme en kamp uden at blive angrebet af nogle forstyrrende personer.

Det slog en landsretsdommer fast, da han tirsdag lige før middag afsagde dom i sagen om den 29-årige fodboldtosse, der løb på banen under kampen mellem Danmark og Sverige i Parken tilbage i juni og angreb dommer Herbert Flandel.

Derfor skal manden, eller fodboldtossen som han kaldes, nu ruske tremmer i 20 dage. Det er en skærpelse af byrettens dom, hvor han kun blev idømt en betinget dom - blandt andet med den begrundelse, at han var blevet udsat for en unødvendig voldsom hetz fra medier og hele Danmark. Men lige det punkt, fandt dommeren altså ikke som en gyldig grund til at lade ham slippe for fængsel.

- Dommen kom ikke rigtigt bag på ham. Vi går næppe videre med sagen, for min klient orker ikke mere, sagde tossens forsvarer Finn Bachmann til bt.dk efter domsafsigelsen - han havde netop snakket med sin klient over telefonen.

Manden, der løb ind på banen, og dermed blev skyld i, at Danmark blev dømt som taber af kampen med 0-3, var ikke selv til stede i retten- han er til dagligt bosat i Sverige. Men hans forsvarer udtrykte efter kendelsen dyb forundring over, at dommeren havde lagt særlig vægt på, at volden var sket under en fodboldkamp, end hvis det havde været andre steder.

- Vi er tilfredse med dommen. For os er det sådan set ligegyldigt om det blev 20,30 eller 40 dages fængsel. Det vigtigste er, at det blev en ubetinget dom for at statuere et eksempel, sagde anklageren til bt.dk.

Få dage efter landskampen, var det en meget brødebetynget fodboldtosse, som B.T. mødte:

- Det er klart, at jeg har det meget dårligt med det. Og det er også derfor, jeg ønsker at sige undskyld til den danske befolkning. Det var aldrig meningen, at det skulle blive sådan her. Og jeg kan vitterligt ikke fortælle dig, hvad jeg har tænkt på i det øjeblik, sagde manden, som af flere blev stemplet som landsforrædder.

Han har senere forklaret, at han havde drukket 20 fadøl inden kampen:

- Selvom Michael Gravgaard ikke var kommet imellem, ved jeg, at jeg ikke havde slået. Jeg kan ikke se, hvorfor 20 øl skulle få mig til at gøre noget, som jeg ikke har gjort i 100 andre mere pressede situationer. Jeg ville ganske enkelt fortælle ham, at jeg syntes det var en forkert beslutning, har fodboldtossen sagt.

STEM HER: