Tirsdag eftermiddag blev en 12-årig dreng ramt af et projektil affyret fra et skydevåben. Det har vist sig at være et vådeskud affyret af en 13-årig kammerat til drengen. Politiet undersøger nu, hvor våbnet stammer fra.

- Vi har afhørt de fire drenge, og de forklarer, at de fandt det skydevåben, som de legede med, men det virker usandsynligt, siger Claus Danø fra afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Østjyllands Politi.

Politiets opgave er derfor at få undersøgt pistolen og finde frem til en eventuel ejermand.

- Vi har allerede fået en del tip om pistolen, og hvem den eventuelt kunne tilhøre, men det er ikke noget, jeg kan sige mere om endnu, men det er klart, vi stiller det samme spørgsmål, som alle andre: Hvordan kunne drengene få fat i et skydevåben?, siger Claus Danø.

Sagens behandles i øvrigt som enhver anden sag af den kaliber, selvom drengene er mindreårige og ikke kan retsforfølges.

- Hvad der skal ske med drengene er op til de sociale myndigheder, der allerede er ved at afhøre drengene. Der kan blive tale om sanktioner af forskellig art som for eksempel en slags stuearrest, hvor kommunen indgår en kontrakt med barnet og hjemmet. Der er kan også blive tale om anbringelse på institution, men det er altså op til de sociale myndigheder siger Claus Danø til bt.dk, og understreger, at der ikke er nogen form for uvenskab mellem drengene eller deres familier.

Fire drenge i alderen 12-14 år legede tirsdag eftermiddag med et skydevåben i Gellerup ved Aarhus, og det endte med, at en 12-årig dreng blev ramt af et projektil lige over højre hofte. Projektilet gik lige i gennem drengens krop, og ingen vitale organer blev ramt. Drengen blev indlagt på traumecentret på Aarhus Universitetshospital, men blev hurtigt meldt udenfor livsfare.

Politiet gennemsøgte området med hunde og fandt en pistol under et legehus samt et magasin gemt i sneen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.