Storebror til drabsdømt utilfreds med straf for at kvæle deres mor.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>»Den dom er hamrende uretfærdig. Ronnie gjorde det ikke for at slå mor ihjel. Han gjorde det, for at mor skulle få fred.«

Sonny Kempf, 52, var oprørt efter dommen i Østre Landsret, hvor hans lillebror Ronnie Kempf i går blev idømt 12 års fængsel for at have kvalt deres 73-årige mor.

Grædende kastede Ronnies sønner sig om halsen på deres far, der var lige så chokeret og opløst af gråd efter dommen. Det blev et langt, svært farvel i Østre Landsrets 1. afdeling.

Men de to fængselsbetjente ventede tålmodigt, til de kunne følge Ronnie Kempf, 46, ned i cellegangen under landsretten til 12 års fængsel. Med tårefyldte øjne måtte sønnerne gå den tunge gang ud i friheden i Bredgade uden deres far.

Håbet om en hurtig løsladelse brast for Ronnie Kempfs familie, da Østre Landsret slog fast, at det var overlagt mord og ikke et medlidenhedsdrab, da han den 18. oktober sidste år kvalte sin 73-årige mor, Elly Valborg Kempf, med bæltet fra hendes morgenkåbe.

Det var ikke noget problem for nævningerne at kende Ronnie Kempf skyldig i mordet. Det havde han klart tilstået. Men de 12 nævninger skulle så afgøre, om Ronnie Kempf enten skulle gå helt fri for straf eller have straffen nedsat, fordi drabet skete i stærk medfølelse med moderen og under formildende omstændigheder.

Nævningerne sagde nej til begge dele. Retten afviste dermed, at der var tale om et medlidenhedsdrab, og at Ronnie Kempf skulle have en dom, der fulgte den normale retspraksis for mord. Straffen blev 12 års fængsel.

Straf nok
En straf, familien fandt alt for hård.

»Han skulle naturligvis have en dom, og fem år havde nok været i orden. Men 12 år er uretfærdigt. Ronnie er jo ingen voldsmand eller til fare for samfundet. Han har fået straf nok. Han skal leve resten af livet med visheden om, at han har slået vores mor ihjel. Han har allerede siddet et år i fængsel. Han har tre drenge, som han elsker over alt på jorden. Han burde være hos drengene og tage sig af dem,« siger storebroderen.

Sonny Kempf kan ikke forstå, at nævningetinget afviste, at der var tale om et medlidenhedsdrab:

»Mor skulle have fred. Hun havde været så meget igennem. Jeg har reddet hende ti gange fra selvmord med piller. Jeg fortryder lidt i dag, at jeg greb ind hver gang i stedet for at lade hende få fred,« siger Sonny Kempf.

Han vidnede under retssagen og bekræftede Ronnie Kempfs forklaring om, at deres mor Elly Valborg Kempf var syg og træt af livet. Et par dage før Ronnie Kempf dræbte hende, havde Sonny Kempf langt om længe fået hende overtalt til at komme på plejehjem. Han skulle kontakte kommunen om mandagen, men lørdag strangulerede Ronnie Kempf sin mor. Sonny Kempf nåede ikke at ringe til sin bror og fortælle, at deres mor gerne ville på plejehjem.

»Jeg tror ikke, det ville have ændret noget, hvis hun var kommet på plejehjem. Hun ville hurtigt være gået bort alligevel,« siger Sonny Kempf. Han bryder sig ikke om den måde, som lillebroderen dræbte moderen på. At han strangulerede hende to gange i flere minutter med bæltet fra hendes morgenkåbe.

»Jeg er ikke glad for, at det skete sådan. Men det var den udvej, som Ronnie havde her og nu,« siger hans storebror.

jsz@bt.dk