Kevin Magnussens Haas-team opruster nu for at afhjælpe de aerodynamiske problemer, der ødelagde 2019-sæsonen.

Guillaume Cattelani, der har været aerodynamisk chef for McLaren, siden den danske racerkører debuterede for teamet i 2014, er ifølge B.T.s kilder på vej til Haas.

Den erfarne franskmand har tidligere arbejdet sammen med den italienske racerbilsfabrik Dallara, der bygger Haas' Formel 1-biler. Han forlader nu McLaren, hvor den tekniske afdeling er i gang med en større omorganisering.

Guillaume Cattelani har i den netop afsluttede 2019-sæson været en af arkitekterne bag McLarens imponerende comeback, der sikrede teamet en solid sejr i 'best of the rest'-klassen bag de tre tophold Mercedes, Ferrari og Red Bull.

Haas var i 2018 tæt på at vinde netop ’best of the rest’-klassen og blev nummer fem i konstruktørernes mesterskab, men i år betød aerodynamiske problemer, at Magnussen og co. ikke kunne udnytte deres dæk optimalt, og det sendte teamet helt ned på niendepladsen. Næstsidst.

Normalt har ledende Formel 1-teknikere en opsigelsesfrist på minimum seks måneder, men måske kan Cattelina forhandle sig frem til en fratrædelsesordning, der betyder, at han kan starte hos Haas allerede efter nytår.

Haas vil ikke kommentere rygterne om, at Cattelani er på vej til teamet.

»Vi kommenterer ikke personalesager,« siger en talsmand til B.T.