Lyt til artiklen

Den australske skuespiller Chris Hemsworth, der især er kendt fra 'Thor'-filmen, har valgt at holde en pause fra skuespillet.

Årsagen er blandt andet nogle opdagelser, han gjorde sig, da han medvirkede i dokumentarserien 'Limitless', der forleden havde premiere.

Det fortæller skuespilleren selv i et nyt interview med Vanity Fair.

I et af afsnittene i serien – der sætter fokus på tid, levetid og aldring – får Chris Hemsworth blandt andet foretaget en genetisk test, der viser, at han er genetisk disponeret for at udvikle Alzheimer's, og i et andet afsnit bliver der sat fokus på døden.

ARKIVFOTO.
ARKIVFOTO. Foto: VALERIE MACON
Vis mere

Alt det har været med til at sætte hans tanker i gang, fortæller han til magasinet og forklarer, at han føler, han de seneste ti år har løbet en sprint, hvor han ikke rigtig har kunnet nyde, hvad der skete.

»At lave et afsnit om døden, og at se min egen dødelighed i øjnene, fik mig til at sige: 'Åh gud, jeg er ikke klar til at gå bort endnu',« siger Chris Hemsworth til Vanity Fair og tilføjer:

»Og når du så begynder at tale om børn og familie og siger: 'Åh, de bliver ældre, de vokser op, og jeg bliver ved med at smække endnu en film oven på en anden film'. Før du ved af det, er de 18, og de er flyttet hjemmefra, og jeg missede muligheden.«

»Det triggede virkelig noget i mig til at ville holde lidt fri. Og siden vi afsluttede serien, har jeg fuldført de ting, som jeg allerede var på kontrakt til at gøre. Når jeg nu er færdig med denne tour (pressetur om serien, red.) i denne uge, tager jeg hjem, og jeg skal have en god del fri og bare forenkle alt. Være sammen med børnene, være sammen med min kone,« siger Chris Hemsworth med henvisning til hustruen Elsa Pataky og deres tre børn, hvoraf den ældste er ti år og de to yngste, der er tvillinger, er otte.

Videre forklarer han, at han i fremtiden mere nøje vil udvælge de film, han siger 'ja' til at medvirke i, og ikke være bange for at takke nej til muligheder, blot fordi han får dem tilbudt.

»Jeg er glad for, at jeg ikke har denne snak om 20 år, når mine børn er voksne og har forladt hjemmet,« fortæller den 39-årige skuespiller og understreger, at det altså ikke er fordi, han er ved at gå på pension.