Tidligere 'Bagedyst'-deltager Ditte Julie Jensen var i sidste uge rejst til Spanien for at deltage i iværksætterkonferencen 'Seedster' sammen med en række andre kendte danskere.

En beslutning, der har fået flere op i det røde felt. Ditte Julie Jensen har nemlig efterfølgende modtaget en lang række beskeder fra følgere, der skriver, at hun er både dum, uansvarlig og egoistisk for at rejse ud.

Noget, der har gjort den tidligere 'Bagedyst'-deltager ked af det.

»Jeg synes, vi skal lade være med at pege fingre ad hinanden i den her svære tid,« lyder det fra hende.

Kendissen var sammen med blandt andre Jesper Vollmer, Julie Zangenberg og Lisbeth Østergaard på iværksætter-konferencen for at lære og udvikle sig.

Ditte Julie Jensen fortæller, at der ved afrejse ikke var noget forbud mod at rejse til Spanien. Omkring 5. marts blev man dog bedt om at være forsigtig i forbindelse med rejser til det sydeuropæiske land. Noget, Jensen garanterer, at de var.

»Der var håndsprit overalt, og det blev flittigt brugt, og folk var meget påpasselige. Desuden ville folkene fra Seedster aldrig have afholdt arrangementet, hvis det havde været imod anbefalinger,« fortæller hun.

Hun siger, at der ikke var nogen, der vidste, hvordan tingene ville udvikle sig, og at hun vil derfor opfordre folk til at være sødere ved hinanden.

»Det halve af Danmark rejste jo på skiferie i Italien, og så var den gal. Det var der ikke nogen, der kunne have forudset,« lyder det fra Ditte Julie Jensen.

Hun fortæller desuden, at den kritik, hun får, ikke kun er handler om, at hun valgte at rejse til Spanien.

Der er nemlig også dem, som mener, at kendissen på den anden side skal slappe lidt mere af, fordi hun på et Instagram-billede bærer mundbind.

»Jeg ved godt, at der måske ikke er den store effekt af at gå med mundbind, men jeg ville gerne signalere i lufthavnen, at jeg erkender, at der er andre, der er mere udsatte end mig, og det tager jeg hensyn til. Det er på ingen måder for at piske en stemning op,« siger hun.

Hun frygter ikke selv smitten, men tager hensyn på vegne af andre. Derfor er hun i selvvalgt karantæne.

Kritikken, som Ditte Julie Jensen har været udsat for, er den, som i hendes tid som et kendt ansigt har gjort hende mest ked af det.

»Jeg ved egentlig ikke, hvorfor det lige er de her kommentarer, som rammer mig, men det er noget af det, jeg har prøvet, som har påvirket mig mest,« fortæller Ditte Julie Jensen.

Hun håber, at folk vil blive fælles om at være søde ved hinanden, fremfor at vise den grimme side, hun nu har set.

»Jeg synes egentlig, at jeg har prøvet lidt forskelligt, men ikke noget som det her. Folk har vist sig som nogle grimme, små egoister.«

»Jeg ville gerne, at man fokuserede på næstekærligheden, og jeg vil da også sige, at jeg det seneste døgn, efter jeg lavede mit opslag, er blevet oversvømmet med kærlighed, så det har været dejligt.«

Ditte Julie vendte hjem til Danmark, efter statsministerens pressemøde om de nye anbefalinger.

Hun har ikke vist tegn på at være corona-smittet, fortæller hun.