Herlev Eagles fører 3-1 i kvartfinaleserien mod Odense Bulldogs, efter at holdet fredag vandt 6-3.

Herlev Eagles er overraskende tæt på at spille sig videre til semifinalerne i Metal Ligaens slutspil.

Fredag vandt sjællænderne 6-3 på hjemmebane over Odense Bulldogs og fører nu kvartfinaleserien 3-1.

Slutspillet spilles bedst af syv kampe, og dermed mangler Herlev blot en enkelt sejr for at gå videre.

Hjemmeholdet kom flyvende fra start og bragte sig hurtigt foran. Joseph Jonsson blev sat op i venstre side af banen og sendte pucken sikkert i nettet.

Midtvejs i første periode lykkedes det Jesper Thörnberg at bringe gæsterne på omgangshøjde med sin udligning til 1-1.

Med få sekunder igen af første periode fik Odense vendt kampen på hovedet. Radim Piroutek udnyttede gæsternes overtal og trykkede pucken i mål mellem benene på hjemmeholdets målmand.

Herlev kom hurtigt igen i anden periode. Anton Johansson drev langt fremad i banen og sendte en aflevering bagud til Victor Cubars, der smadrede pucken op i højre målhjørne.

Hjemmeholdet udnyttede sit momentum og bragte sig foran både 3-2 og 4-2 i anden periode. Først blev Victor Cubars dobbelt målscorer, inden Maksim Popovic scorede sit tredje mål i slutspillet.

Udeholdets Gunars Skvorcovs bragte hurtigt spænding tilbage i opgøret, da han kort inde i tredje periode reducerede til 3-4.

Herlevs Joseph Jonsson lod sig dog ikke rive med og udbyggede føringen til 5-3, inden Victor Cubars cementerede sejren kort før tid med sin tredje scoring.

Holdene tørner sammen i kamp fem i Odense på søndag.

Fredagens første opgør i slutspillet endte med en 3-2-sejr til Esbjerg Energy ude over Sønderjyske. Kampen blev afgjort af Esbjergs Andreas Grundtvig, der scorede det afgørende mål efter kun to minutters overtid.

I lighed med Herlev giver det vestjyderne en føring på 3-1 i kvartfinaleserien.

Også Aalborg Pirates fører med 3-1 i kampe mod Rungsted Seier Capital efter fredagens sejr på 3-0 ude over sjællænderne.

Den eneste serie, der står 2-2 og dermed helt lige, er kvartfinaleserien mellem Frederikshavn White Hawks og Herning Blue Fox.

Frederikshavn vandt fredag aften 4-1 på hjemmebane over Herning og udlignede dermed i serien.