Lyt til artiklen

Der var tale om en direkte duel om gruppespillets førsteplads i mændenes Champions League, da Barcelona mødte KIF Kolding København. Men det blev en ulige kamp mellem en spansk mastodont og en dansk mus.

Efter KIF Kolding Københavns uafgjorte 27-27-kamp mod Barcelona på dansk grund i efterårets første duel i turneringen, var der på forhånd et lille håb om dansk succes i Palau Blaugrana i Barcelona.

Den drøm viste sig dog hurtigt at være båret af varm luft. Det spanske superhold med stjerner som Nikola Karabatic, Kiril Lazarov, Siarhei Rutenka og såmænd også danske Jesper Nøddesbo viste sig hurtigt at være mindst én klasse bedre end den danske modstander.

Et KIF-mandskab med en småskadet Kim Andersson fik aldrig kollektivet til at fungere og kunne kun følge med i et kvarter til stillingen 4-4.
Herfra stod der Barcelona på alt i opgøret, og via 19-11 ved pausen vandt det spanske mesterhold både kampen 33-27 og gruppens førsteplads uden problemer.

KIF bør dog trods afklapsningen i Barcelona ikke få problemer med at sikre sig gruppens andenplads, der giver en nemmere modstander i den kommende ottendedelsfinale.

KIF ligger ganske vist på samme pointtal som sidste sæsons Champions League-vinder, tyske Flensburg-Handewitt, men det danske mesterhold er bedre i det indbyrdes regnskab, så KIF skal blot sikre den forventede pligtsejr hjemme over det svenske bundhold, Allingsås, i den kommende weekend. Så er gruppens andenplads i hus.

Bo Spellerberg blev KIFs suveræne topscorer med 11 mål i kampen. Hos Barcelona scorede Siarhei Rutenka seks mål, mens Karabatic, Lazarov og Victor Tomas hver scorede fem.