»Der er kun en måde at gøre tingene på og det er den rigtige måde.«

Det er sådan Spillerforeningens direktør Mads Øland tænker. I hvert fald, hvis man spørger den tidligere landsholdspiller og tidligere direktør i Randers FC, Michael Gravgaard.

Spillerforeningens 53-årige direktør Mads Øland er landsholdspillernes forhandlingspartner i kontroversen med DBU, hvor parterne ikke kan blive enige om en ny landsholdsaftale. En konflikt, som nu har fået den konsekvens, at de sædvanlige landsholdsspillere ikke spiller onsdagens kamp mod Slovakiet. I stedet stiller en række totalt ukendte hobby-spillere op, samt en række spillere fra det danske futsal-landshold.

Michael Gravgaard har selv siddet som næstformand i Spillerforeningens bestyrelse og stiftet direkte bekendtskab med Øland. Han betegner Øland som en benhård forhandler, der ikke går på kompromis.

»Han er er meget principfast og ikke nogen pragmatiker. Den tilgang til tingene har også skaffet ham fjender gennem årene,« siger Gravgaard og henviser til den berømte 'feriepengekonflikt' i 2012 i den danske superliga.

Her stod Spillerforeningen på den ene side og klubbernes repræsentant Divisionsforeningen på den anden side. Dengang var Brøndby IF truet af konkurs og et milliondyrt nederlag kunne betyde konkurs for den danske storklub.

Men det generede tilsyneladende ikke Mads Øland, at en dansk storklub risikerede at forsvinde, hvis de skulle betale feriepenge til spillerne.

»Han er ikke bange for konsekvenserne af sine kampe. Her kan man sige, at man jo ingen penge får, hvis modparten går fallit. Men han stod fast alligevel. Det kan man vel kalde at være principfast,« siger Michael Gravgaard.

Michael Gravgaard står ikke alene med sin beskrivelse af Øland.

»Mads Øland er en uhyre intelligent mand. Han er modig og ikke bange for at få fjender,« forklarer tidligere sportschef på B.T. og nuværende seniorrådgiver i kommunikationsbureauet GeelMuydenKiese,  Morten Crone Sejersbøl om den stålsatte spiller-fagboss og henviser også til feriepenge-sagen, hvor Brøndby risikerede konkurs.

»Jamen, hvis Brøndby nu gik konkurs, fordi de skal betale feriepenge - so be it. Han spiller det kyniske spil. Han frygter ikke konsekvenserne. Og det har med tiden optrappet konflikterne, så DBU nu også må true med konsekvenser, hvis forhandlingerne går i hårdknude. Det skete for eksempel sidste år, hvor man aflyste kvindernes landskamp mod Sverige,« siger han.

Men til trods for Mads Ølands kompromisløse facon, så er der nogen, der bakker ham op.

»Der er nok ikke nogen fodboldspillere, der er kede af, at Mads Øland har stået i spidsen for Spillerforeningen. I dag har spillerne jo ordnede forhold, forsikringer, mindsteløn, pension og den slags. Det var noget, som de fik inden årtusindsskiftet og det er Mads Ølands fortjeneste,« siger Morten Crone Sejersbøl.

»Han sidder jo både med spillere, der tjener meget små beløb og så med nogle, som tjener mange millioner. Han formår at samle begge parter om et fælles formål. Det synes jeg virkelig er en stor bedrift,« siger Michael Gravgaard.

Mads Øland har desuden selv spillet elitefodbold i blandt andet Viborg FF.

Han har været direktør i Spillerforeningen siden 1990.