15-årige Martin Ødegaard.
15-årige Martin Ødegaard. Foto: www.godset.no
Det kan godt være, at vi i Danmark elsker Christian Eriksen. Nu har også Norge fundet deres egen fodbolddarling og det i en grad, der får hypen af Tottenham-danskeren til at blegne. Blot 15-årige Martin Ødegaard fik søndag debut for mesterholdet Strømsgodset med en præstation, der har fået den norske fodboldverden til at gå amok.

- I mine øjne kan han blive den bedste i verden.

Sådan lød det fra Strømsgodsets cheftræner Ronnie Deila, der ikke gør noget for at dæmpe presset på den unge teenager.

Præstationen mod Aaleund, som blev besejret 2-0, var da også overbevisende, hvis man skal tro den norske presse.

Martin Ødegaard blev historiens yngste debutant i Tippeligaen, da han kom ind ved stillingen 0-0 og siden var han arkitekten bag begge scoringer. Sidste scoring kom efter Diego Maradona-lignende driblinger af 15-årige Ødegaard, skriver VG.

- Jeg har aldrig set så stort et talent i norsk fodbod. Han har potentiale til at gå hele vejen. Martin kan blive så god, som man kan blive. Færdigheder, forståelse, holdning, bevægelse. Det er en god kombination, siger Strømsgodset-træner Ronnie Deila.

Evnerne har da også allerede vækket opmærksomhed fra europæiske giganter. Martin Ødegaard har allerede træner med klubber som Bayern München og Manchester United, mens også Manchester City meldes interesserede.

Teenageren vil dog blive i det norske og satser på snart at underskrive en professionel kontrakt.

- Det er utrolig stort. Det er en drøm, som går i opfyldelse. Når Godsetunionen (Strømsgodsets fans.red.) synger mit navn, smiler jeg og har det godt, sagde Martin Ødegaard efter sin debut til VG.

En darling er født i norsk fodbold.

 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.