FC Nordsjælland-træner Kasper Hjulmand er ikke tilhænger af den nye model, der skal indføres i Superligaen i den kommende sæson.

For nu at sige det mildt.

»Jeg tror ikke en skid på den model. Jeg tror, at det bliver noget rod, siger manden, der i 2012 gjorde FC Nordsjælland til mester. Der er mange mærkelige ting i det. Nummer syv kan komme i Europa, og der kommer til at være mange fans, der ikke forstår det. Vi kommer til at lave det om ret hurtigt, det er jeg sikker på,« siger Kasper Hjulmand.

Mens Superligaen i øjeblikket bliver spillet som en ligeud-turnering over 33 runder, så bliver der en del playoff-kampe i den nye struktur. Fra næste sæson bliver Alka Superligaen udvidet fra 12 til 14 hold. Efter grundspillet i næste sæson skal de seks bedste hold deltage i et nyindført slutspil om mesterskabet, mens de otte dårligste hold skal spille om at undgå nedrykning.

Slutspillet åbner blandt andet op for, at det bedst placerede hold i nedrykningsspillet måske kan erobre en plads i Europa League-kvalifikationen.

Kasper Hjulmand mener, at systemet kommer til at forvirre, mere end det gavner.

Han er tilhænger af, at man spiller én lang turnering som i den nuværende struktur.

»Tendensen i Europa er, at de, der har den struktur, laver det om til en ligeud-turnering, så folk og fans kan følge med. Selvfølgelig skal der nok komme spænding alle mulige steder, selv om man laver en ligeud-turnering, det tror jeg på,« siger FC Nordsjælland-træneren.

/ritzau/