'Tæt på sandheden' udkommer efter en uges pause igen lørdag, men det bliver uden Jonathan Spang som vært.

Det skriver han på Twitter.

'På lørdag er Tæt på sandheden tilbage med Camilla Boraghi bag skrivebordet. Dels er hun kampdygtig, og dels har jeg brugt tiden på at tale med DR om vores indslag og interview med Ahmed Samsam.'

Det betyder dog ikke, at Jonathan Spang er færdig som vært på programmet.

I sit opslag beroliger han fans af programmet med, at han vender tilbage bag skrivebordet.

'Indslaget kan I se i Tæt på sandheden efter påske, hvor jeg også er tilbage,' lyder det.

Beslutningen om at afvige fra værtsrollen i en enkelt episode kommer efter, at programmet i sidste uge måtte aflyses.

DR-redaktør Lasse Bjørch fortalte til B.T., at det var et bestemt indslag, der havde fået produktionen til at aflyse.

»'Tæt på sandheden' til på lørdag var simpelthen ikke klar til udsendelse, fordi et indslag om Ahmed Samsam ikke nåede at blive klar,« svarede redaktøren i et skriftligt svar.

Ahmed Samsam er fængslet for at have tilsluttet sig Islamisk Stat, men ifølge sit eget udsagn arbejdede han som hemmelig agent for PET og FE. Forholdene har både DR og Berlingske dokumenteret.

Men ifølge programmets vært, Jonathan Spang, var dokumentationen åbenbart ikke nok.

DR ville have efterprøvet alle oplysningerne, som ikke kom fra DR selv, ligesom alle de omtalte parter skulle forelægges informationer. Det har redaktionen ikke ressourcer til, og derfor måtte programmet aflyses.

»'Tæt på sandheden' udgår i denne uge, da DR har strammet deres krav omkring et specifikt indslag om Ahmed Samsam så meget, at vi ikke har mulighed for at efterkomme det. Vi skulle efterprøve alt journalistisk arbejde, der er lavet uden for DR, og lave forelæggelse for alle, vi omtaler, blandt andet de spanske myndigheder. Desværre har vi ikke, som en lille satireredaktion, mulighed for dette. Vi beklager derfor meget, at vi ikke kan levere 'Tæt på sandheden' i denne uge,« forklarede Jonatan Spang til B.T.

B.T. arbejder på en uddybende kommentar fra Jonatan Spang og DR.