»Vi beklager at måtte meddele, at 'Tæt på sandheden' den 24. marts 2023 desværre er aflyst.«

Publikum til det populære DR-programs generalprøve og planlagte show i dag, fredag, fik i går nedslående nyt.

Programmet var aflyst, uden videre forklaring.

Ved du noget? Kontakt B.T. på pebo@bt.dk. Mange tak.

'Tæt på sandheden' havde ellers for kun få dage siden reklameret for ugens program i lovende vendinger på Facebook:

»På fredag sender vi en helt særlig udsendelse med eksklusivt indhold med en af Danmarks mest omdiskuterede personer,« skrevet holdet bag 'Tæt på sandheden'.

B.T. har hele dagen forsøgt at få bekræftet, hvad der er op og ned i den pludselige aflysning, og DR Presse er efter lang ventetid nu vendt tilbage.

Aflysningen skyldes et indslag med den meget omtalte Ahmed Samsam. Han sidder fængslet for at have tilsluttet sig Islamisk Stat, selvom han ifølge eget udsagn arbejdede i hemmelighed som agent for PET og FE – noget som både Berlingske og DR har dokumenteret.

»'Tæt på sandheden' til på lørdag var simpelthen ikke klar til udsendelse, fordi et indslag om Samsam-sagen ikke nåede at blive klar,« siger DR-redaktør på programmet, Lasse Bjørch, i et skriftligt svar fra DR Kommunikation.

Det har ikke været muligt at få Lasse Bjørch fra DR til at forklare, hvorfor indslaget med Samsam alligevel ikke kan sendes endnu trods reklamen på Facebook for to dage siden.

Til B.T. forklarer programmets vært, Jonathan Spang, følgende om den pludselige aflysning:

''Tæt på sandheden' udgår i denne uge, da DR har strammet deres krav omkring et specifikt indslag om Ahmed Samsam så meget, at vi ikke har mulighed for at efterkomme det. Vi skulle efterprøve alt journalistisk arbejde, der er lavet udenfor DR og lave forelæggelse for alle, vi omtaler, bl.a. de spanske myndigheder. Desværre har vi ikke, som en lille satireredaktion, mulighed for dette. Vi beklager derfor meget at vi ikke kan levere 'Tæt på sandheden i denne uge'.