Den anerkendte tv-dokumentarist Christoffer Guldbrandsen, der blandt andet har stået bag dokumentarfilmene "Fogh bag facaden" og "Den hemmelige krig", forlader om en uge sin stilling som journalistisk chef for DR2.

I stedet skal han fra 1. oktober være adm. direktør for non-profit-selskabet Steps International, der netop har relanceret sig under navnet The Why Foundation.

- Det er et skifte, der har været undervejs i nogen tid, og selv om timingen kan opfattes lidt uheldig i forhold til den seneste tids virak om DR, så har min beslutning slet ikke noget med det at gøre, understreger Christoffer Guldbrandsen.

- Jeg har fået en enestående mulighed for at få nogle ret spændende udfordringer for den organisation, som jeg nu skal stå i spidsen for. Det kunne jeg ikke sige nej til. Men jeg er ret ked af at forlade DR, der er den bedste mediearbejdsplads, der er i Danmark. Det er ærgerligt, men nogle gange viser der sig nogle muligheder, som man skal hugge til, tilføjer han.

I sit nye arbejde som direktør for The Why Foundation skal han ikke selv instruere dokumentarfilm, men stå i spidsen for finansiering og produktion er forskellige internationale dokumentarfilm-serier.