Østjyllands Politi advarer mod at eksperimentere med en YouTube-dille, hvor unge laver hjemmelavede bomber af flasker med kaustisk soda. Torsdag drak to elever på Strandskolen af en henkastet flaske...

To syv-årige drenge fra Strandskolen i Risskov blev torsdag eftermiddag hasteindlagt med ætsningsskader i mund og spiserør efter at have drukket af en halvliters Cocio-flaske, de havde fundet på skolens sportsplads.

Men flasken indeholdt ikke velsmagende kakaomælk. Den var derimod fyldt med en dødsensfarlig opløsning af vand og kaustisk soda. Den slags, der typisk bruges til at rense tilstoppede afløb.

I øjeblikket florerer en række videoer på YouTube, hvor unge laver hjemmelavede bomber ved hjælp af kaustisk soda og flasker med skruelåg. Når flasken rystes udvider væsken sig, indtil den til sidst eksploderer.

Politiet mener, at den tragiske episode kan have afsæt i de populære bombetips, og at de to syv-årige skoledrenge tilfældigt har fundet efterladenskaberne af en mislykket kaustisk sodabombe.

- Vi må på det kraftigste advare mod, at børn og unge forsøger sig med de her bombeopskrifter, der er tilgængelige på YouTube. Vi kan ikke udelukke, at unge har villet eksperimentere med en såkaldt kaustisk sodabombe på sportsarealet ved Strandskolen, siger politikommissær Mogens Brøndum, Østjyllands Politi.

Skole hyrer hundevagter

Episoden har rystet personalet på Strandskolen, der fredag indkaldte til informationsmøde.

- Det gør vi for at orientere om hændelsen, så folk kan gå på weekend med nogenlunde ro i sindet. Vi skal have kastet lys over det her, for det skaber stor utryghed i lokalmiljøet, fortæller skoleleder Susanne Kjeldal Jensen.

Hun oplyser, at Strandskolen desuden har hyret private hundevagter til at rundere terrænnet omkring skolen i aften- og nattetimerne.

- De begynder i aften. Vi er interesseret i at finde ud af, hvad det er for nogle typer, der hænger ud på vores arealer efter skolens lukketid, siger hun.

Den ene af de to uheldige drenge fik kun ætsninger i munden og er nu hjemme hos familien igen. Den anden er fortsat indlagt på hospitalet, hvor han får sondemad på grund af ætsninger i spiserøret.

- Vi har fået oplyst, at de nok beholder ham en uges tid, fortæller Susanne Kjeldal Jensen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.