Fødevarestyrelsen undlod at trække koteletter fra fødevareproducenten Delika tilbage, selvom der var fundet listeria der, hvor kødet blev udskåret.

Fødevarestyrelsen greb ikke ind, da kødproducenten Delika undlod at trække et parti svinekoteletter tilbage, selvom de var udskåret på den del af fabrikken, hvor der tidligere var fundet listeria.

Det skriver Metroxpress, og Delika bekræfter, at koteletterne efterfølgende er blevet solgt i Danmark.

Det får den selvstændige fødevareekspert og lektor i fødevarevidenskab, Michael René, til at lange ud efter Fødevarestyrelsen.

»Det er uforsvarligt. Det kød burde være trukket tilbage af Fødevarestyrelsen, der om nogen ved, at selv om koteletter skal steges for at dræbe listeria, så begår folk farlige fejl under tilberedningen,« siger han til Metroxpress.

Fødevarestyrelsen afviser imidlertid kritikken ud fra en forklaring om, at listeriabakterier i fersk kød forsvinder, når blot det varmebehandles ordentligt.

Delika oplyser, at stikprøver fra koteletproduktionen har vist, at de ikke indeholdt Listeria, men virksomheden har fået en indskærpelse for ikke at tage nok prøver af kødet.

13 danskere har mistet livet som følge af listeriabakterier denne sommer.