Vejdirektoratet mener, at der er for dyrt at betale for at oplyse motorvejstavlerne

De store oplyste vejvisningstavler, der hænger henover motorvejene, sluger for meget energi. Derfor vil Vejdirektoratet slukke belysningen af udvalgte motorvejstavler ved Aarhus og på Fyn fra slutningen af februar frem til sommer.
Vejdirektoratet er opmærksom på, at forsøget medfører, at det kan blive sværere for trafikanterne at læse tavlerne særligt i perioder med rim og dugdannelse.

- Umiddelbart tænker vi ikke, at det får konsekvenser for trafiksikkerheden. Der er enkelte tilfælde ved dug, hvor det opleves som mørke skjolder på skiltene. Vores vurdering er dog, at det faktum, at når vi skilter på motorvejene i flere omgange, og at vi ved at trafikanterne i langt større omfang end tidligere bruger navigationssystemer i deres biler – gør, at slukningen ikke vil være en stor gene for bilisterne, siger afdelingsleder i Vejdirektoratet, Michael Aakjer Nielsen til TV2 ØSTJYLLAND.

- Da de store motorvejstavler sluger rigtig meget energi, når de belyses om natten, har vi besluttet at prøve, om vi kan undvære belysningen af dem, siger Michael Aakjer Nielsen.
Han henviser til, at forsøget i øvrigt vil bringe Danmark på linje med flere af vores nabolande, hvor motorvejstavlerne ofte heller ikke er belyste om natten.
Forsøget starter mellem d. 26. og 28 februar og slutter den 1. juni. Når det er gennemført, vil Vejdirektoratet beslutte, om belysningen af tavlerne kan reduceres permanent, og om det kan udbredes til hele motorvejsnettet.

Mens forsøget står på, vil Vejdirektoratet foretage en vurdering af de trafiksikkerhedsmæssige konsekvenser.
- Vi har valgt et velafgrænset område, så vi i forsøgsperioden kan tage fat i trafikanterne og spørge dem ind til, hvordan deres oplevelse er, siger Michael Aakjer Nielsen.
Vejdirektoratet slukker for tavlerne henholdsvis via en fjernslukning eller ved at sende fagfolk til de enkelte tavler. Der er tale om i alt 46 tavler.

tv2ostjylland.dk/artikel/veje-moerklaegges-motorvejstavler-slukkes-spare-energi