Supermarkedskæde er med til at stigmatisere drenge, mener kønsforsker.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Drenge, som danser ballet, er ikke rigtige mænd.

I hvert fald ikke ifølge en reklame-kampagne, som supermarkedskæden Irma har lanceret, og som forestiller post-it-sedler med små beskeder. Her skriver de om mænd og ballet:

- Hej Skat, Alarm!!! Emil vil gå til ballet. Vi må have gjort noget forkert. Kan du ikke gøre nogle mandeting.


Det har vakt forargelse blandt brugerne på Irmas officielle Facebook-side.

- Primitive, nedværdigende og skadelige, og i øvrigt middelmådige rent kommunikationsfagligt, lyder det fra Troels Møller.


LÆS OGSÅ: Irma-hønens æg er brændt

Samme toner hører man hos Malene Andreasen: - Tænk på de medarbejdere, der skal stå model til den afskyelige reklame, de må da forlange, at den bliver trukket tilbage, og der bliver udsendt en undskylning.

Knap så uskyldig

Ifølge Kenneth Reinicke, som er mande-forsker på Roskilde Universitet, er reklamen både tåbelig, ubetænksom og stigmatiserende.

- Den er ikke så uskyldig, som Irma gerne vil have, at den skal fremstå. Vi griner måske lidt af den, men for de Emil’er, som gerne vil gå til andet end fodbold, vil reklamen absolut ikke være med til at tilskynde dem til. De vil i stedet tænke, at 'prisen er for høj, for jeg bliver gjort til grin', siger han.

- Reklamen er virkelig med til at stadfæste, hvad der er maskulint og feminint, og den fortæller, hvad forældre (ifølge Irma, red.) bør lære deres børn, siger Kenneth Reinicke.

Reklamerne fjernes

På Irmas Facebook-side undskylder en 'Gitte', som er marketingschef hos Irma, supermarkedets kritik af drenge, som gerne vil gå til ballet.

- Irma beklager DYBT, hvis vi fejlagtigt har stødt nogen - vi har aldrig aldrig haft til hensigt at lave en reklame, der udtaler sig nedsættende om folks seksuelle overbevisning, lyder det fra Gitte, som fortsætter: 

- Vi har udelukkende ønsket at lave en hyggelig kampagne, der bringer smilet frem. Vi må erkende, at dette ikke er lykkedes.

Ifølge marketingschefen vil reklamerne, som kritiserer drenge, der går til ballet, blive pillet ned i løbet af mandag.

Kampagnen er kommet ud både på plakater i Irma-butikkerne, ved busstoppesteder og i Irmas eget blad Krydderiet. Hvad synes du om reklamen? Synes godt om B.T. på facebook herunder og deltag i debatten