Endelig kom det op: Juletræet i Egedalsvænge
Endelig kom det op: Juletræet i Egedalsvænge Foto: Thomas Lekfeldt
Så blev det jul i Egedalsvænge i Kokkedal. Efter fire uger med uroligheder, lange møder og diskussion om, hvorvidt det traditionsrige juletræ skulle sættes op, skete det så langt om længe fredag eftermiddag. En kran satte juletræet på plads oven på havepavillonen, hvor det har stået de tidligere år .

Det bekræfter boligforeningen 3B's formand, Steffen Morild, over for bt.dk

- Der var flere, der observerede et juletræ i morges og i eftermiddags, og det har jeg så været oppe at kigge på. Jeg havde på fornemmelsen, at det var det rigtige juletræ, og det var det. Det har vi så fået sat op nu. Det er sådan set bare en opfølgning på det afdelingsmøde, vi havde i onsdags, hvor der var et meget klart signal om, at det juletræ skulle op nu, siger han.

Og det glæder formanden, der fortæller, at det nu betyder, at Egedalsvænge kan komme videre, og der kan blive ro i området igen.

- Nu sænker julefreden sig, og vi kan se fremad. Det er vigtigt, at vi har fundet en lokal løsning på et lokalt problem, siger Steffen Morild, der nu håber, at han kan få sig en stille og rolig weekend.

Demonstrationen, der skulle have været på lørdag, mellem 'Stop Islamisering af Danmark' og 'Anti-fascistisk Aktion' er aflyst efter nyheden om juletræet.

Hele juletræssagen startede, efter at bestyrelsen med et smalt muslimsk flertal nedstemte det traditionsrige juletræ blot tre dage efter at have brugt 60.000 kroner på den muslimske højtid eid-festen. Siden har der været en trykket stemning i Kokkedal, hvor blandt andet TV2 har fået smadret en sendevogn, og daværende bestyrelsesformand, Karin Leegaard Hansen, har fået trusler og været nødt til at finde en lejlighed i Jylland.

Det er ikke lykkedes bt.dk at få en kommentar fra den nye formand for afdelingsbestyrelsen, Anders Brøgger, der blev valgt i onsdag på et stormøde i Egedalshallen, hvor 400 beboere var mødt op.

 
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.