Foto: Scanpix/Iris
Vores pupiller udvider sig, når vi får øje på noget seksuelt ophidsende.

Af Videnskab.dk

Uanset om du er homo, hetero - eller noget tredje - afslører dine øjne, hvad du tænder på seksuelt. Det viser en ny undersøgelse, ifølge LiveScience.com, skriver Videnskab.dk.

Nærmere bestemt udvider vores pupiller sig, når vi bliver præsenteret for det, vi tænder på - og det sker som en ubevidst reaktion, om vi vil det eller ej.

Læs også på Videnskab.dk: Homo-ænder er blevet attraktion i England


Reaktionen kan ifølge undersøgelsen bruges til at studere menneskers seksuelle orientering og intensiteten i deres ophidselse – uden behov for at sætte måleredskaber på de ædlere dele.

- Forskningsprojektet er det første store eksperiment, der viser, at udvidelse af pupillerne matcher folks seksuelle præferencer, fortæller udviklingspsykolog fra Cornell University Ritch Savin-Williams, der står bag opdagelsen.

- Så hvis en mand siger, han er hetero, vil hans øjne reagere på kvinder. Homoseksuelle mænd reagerer derimod på mænd.

Læs også på Videnskab.dk: Internettet sladrer: Her er din sex-fantasi

Forsøget blev gennemført ved at præsentere en stor gruppe mennesker for forskellige erotiske fotografier. Ganske rigtigt reagerede deres pupiller, når de så det, de på forhånd havde sagt, de ville tænde på.

Allerede i 1700-tallet vidste man, at pupillerne var forbundet med noget seksuelt. Kvinder dryppede dengang øjnene med ekstrakter fra den giftige urt ’Belladona’, fordi det forhindrede deres pupiller i at snøre sig sammen.

De store, sorte pupiller blev nemlig betragtet som tegn på erotisk ophidselse.


Andre artikler fra Videnskab.dk:

Liderligheden peaker til jul og forår

Sexbilleder: Mænd kigger på kroppen og kvinder på ansigtet

Grøntsager giver sexet hudfarve
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.