Aalborgs Borgmester fik ulovlig fødselsdagsreception til 80.000 kroner i gave af den lokale lufthavn.

Vin, pindemadder og en kæmpe kage med foto af borgmesteren på glasuren.

Det gav Aalborg Lufthavn i gave, da de til hans 60 års fødselsdag 18. marts smurte byens mangeårige borgmester Henning G. Jensen (S) med en reception til 80.000 kroner.

Det afslører B.T. torsdag.

Receptionen blev endda holdt under Kommunernes Landsforenings årlige landsmøde i Aalborg, så alle landets politikere kunne komme med et par flasker til gavebordet.

- Nu kan jeg jo ikke gøre for, at mine forældre fik mig den dag, hvor landets kommuner mødes i Aalborg. Men der gik altså ikke eneste skattekrone til receptionen. Og jeg kan slet ikke se problemet. Mange firmaer og foreninger fejrer jo deres ansatte, siger Henning G. Jensen til B.T. Han er bestyrelsesformand for lufthavnen ved siden af borgmesterposten som en af mange hverv i Nordjylland.

Det ændrer ikke på, at receptionen er ulovligt, da de fleste af deltagerne intet havde med lufthavnen at gøre. Lufthavnen, som er ejet af seks nordjyske kommuner, betalte altså for borgmesterens private fødselsdagsreception.

- Det her er jo en meget betydelig gave. Borgmesterens forklaring om, at det ikke er skattepenge som betaler, holder jo ikke, da kommunerne ejer lufthavnene. Kun hvis de eneste deltagere var lufthavnens forretningsforbindelser ville festen være lovlig. Faktisk mindes jeg kun et tilfælde tidligere, hvor en offentlig ansat havde fået en reception i gave, og da måtte ministeren gå af, siger professor i forvaltningsret Claus Haagen Jensen fra Copenhagen Business School til B.T.

CD’eren Arne Melchior fik nemlig som trafikminister i 1984 sin fødselsdagsreception betalt af DSB - og måtte siden gå af, da han også havde rod i sine repræsentations bilag.

Lufhavnsdirektør Søren Svendsen synes det er fint, at de har afholdt borgmesterens reception.

- Fødselsdagsreceptionen blev besluttet ved et bestyrelsesmøde, hvor vi sendte formanden uden for døren. Han har gjort en kæmpe indsats for lufthavnen og det ville vi gerne belønne. Det er da klart, at der også er mødt en masse mennesker op, der har omgang med borgmesteren uden for lufthavnen, siger direktøren for Aalborg Lufthavn til B.T.