Den kommende bestyrelsesformand for Coop amba, Pernille Skipper, kom fredag med sit syn på de massive ændringer, dagligvarekoncernen Coop meldte ud samme dag. 

Men nu kommer hun med en beklagelse.

Under Pernille Skippers indlæg på Facebook om situationen i Coop, skriver Lars Kjølhede Christensen, der er mangeårigt medlem af Coop, at de store ændringer skal tages op af medlemmerne. 

Han nævner specifikt, at OK, der har 671 benzinanlæg i Danmark, skal overtage halvdelen af ejerskabet i Coop, der driver Superbrugsen, Kvickly og 365discount. 

»Jeg må sige, jeg synes det er en trist dag. Vi, der har været medlemmer af Coop stort set hele livet, bliver nu lige pludselig og uden debat til et mindretal. 'Min' Kvickly er nu ikke længere min, men OK's,« skriver han og fortsætter: 

»Jeg har som sådan ikke noget imod OK, hvor jeg også er kunde. Men jeg havde ærlig talt forventet, at en så radikal beslutning var kommet til diskussion blandt medlemmerne. Det handler ikke kun om at lade være med at være triste og ta' ja-hatten på. Det handler om, at medlemsdemokratiet er andelsbevægelsens hjerteblod. Uden det kan det sådan set være lige meget.«

Den kommentar har Pernille Skipper reageret på med det her svar: 

»Det beklager jeg. Det skulle stå i opslaget. Aftalen skal endeligt vedtages af landsrådet i næste weekend,« skriver hun. 

Landsrådet for medlemmerne af bestyrelsen hos Coop amba bliver holdt 19. g 20. april i Middelfart, hvor B.T. vil være til stede. 

Det er her Pernille Skipper formelt bliver valgt som ny formand for bestyrelsen, og de store ændringer i Coop endelig skal vedtages. 

B.T. har forsøgt at få et interview med Pernille Skipper, men hun er ikke vendt tilbage. 

I det seneste afsnit af B.T.-podcasten Spar Kassen er panelet på jagt efter pengemaskiner. I et konkret eksempel bliver 50.000 til 80.000 kroner på ganske overskuelig vis.