Hos Coop er økonomien så presset, at der nu sker tre kæmpe ændringer i dagligvarekoncernen.

Det bekræfter Lars Aarup, der er kommunikationsdirektør i Coop, til B.T. 

I en pressemeddelelse fra Coop bliver der gennemgået, hvad ændringerne helt konkret betyder. 

Som det først punkt, så bliver energiselskabet OK ny storaktionær, og indskyder to milliarder kroner i den kriseramte koncern.

Som en del af aftalen får OK således »bestemmende indflydelse« over Coop Danmark, som driver kæderne 365discount, Kvickly, Brugsen og Superbrugsen.

'OK køber en del af Coop Danmark. I en historisk aftale mellem Coop amba og energiselskabet OK tilføres Coop Danmark to milliarder DKK i ny kapital. Kapitalindsprøjtningen skal sikre Coop Danmarks udfordrede økonomi samt styrke Coop Danmarks investeringsevne. Med aftalen får OK bestemmende indflydelse over Coop Danmark,' står der i pressemeddelelsen. 

Samtidig stopper koncernens øverste direktør siden 2020, Kræn Østergaard Nielsen. 

»Jeg er glad og lettet over, at vi sammen med OK har fået landet denne betydningsfulde og afgørende aftale, der sikrer Coop Danmarks fremtid. Men jeg er også overbevist om, at det er bedst, at Coop Danmark får en ny CEO med ny energi og nye perspektiver, når aftalen er helt på plads,« siger han i pressemeddelelsen. 

Og så sløjfes udrulningen af den nye butikskæde ved navn Coop.

I det seneste afsnit af B.T.-podcasten Spar Kassen er panelet på jagt efter pengemaskiner. I et konkret eksempel bliver 50.000 til 80.000 kroner på ganske overskuelig vis.