»Det er med en vis bæven, man går i gang med at beskrive nationaldigteren,« siger Rumle Hammerich, der har arbejdet sammen med den svenske forfatter Ulf Starck på manuskriptet til »Unge Andersen« i fire år.

»Det er et eventyr om en ung, selvoptaget mand, der har så meget at fortælle, og som kommer igennem en grum tid, hvor han finder kvaliteten i sig selv.

Vi har snakket om, at han var datidens svar på Eminem, der var blevet forbryder eller sindssyg, hvis han ikke havde fundet en måde at udtrykke sine følelser på,« siger Rumle Hammerich, der også betegner H.C.Andersen som en wannabe.

»Han ville have stillet op til alt, Robinson, Idols og Stjerne for en aften. Han ved, han har talent, men ved ikke, hvad det er. Han er genial til at iscenesætte og markedsføre sig selv. Sådan en Peter Aalbæk (direktør for Zentropa, red.) gange ti.

Det er imponerende, at selv om han møder mere modgang end nogen anden i sin tid, så lykkes det ham altid at finde noget i mørket, hver gang han er nede.

Tuk? Vi tror, han har eksisteret. Der er ikke så mange modbeviser.

Tuk var både navnløs og forældreløs og har ikke efterladt sig spor, men han var en af de ukendte proletarer, som H.C.Andersen gav stemme i sine eventyr,« siger Rumle Hammerich.

erlends