57 lande i en islamisk samarbejdsorganisation vil endnu en gang gøre bespottelse af religion til en international forbrydelse. Det skete også under Muhammed-krisen i Danmark.

Præcis som i 2005, da Danmark stod midt i en Muhammed-krise som følge af Jyllands-Posten profettegninger, vil den islamiske samarbejdsorganisation OIC forbyde religionsfornærmelse på verdensplan.

Kravet kommer i kølvandet på de voldsomme protester mod amerikanske og andre landes ambassader over store dele af den muslimske verden som følge af den islam-fjendske film »Innocence of Muslims«.

Organisationens generalsekretær, tyrkiske Ekmeleddin Ihsanoglu, siger ifølge Reuters, at det internationale samfund bør »holde op med at gemme sig bag undskyldninger om ytringsfrihed«.

Vestlige lande har i mange år været modstandere af blasfemi-forslaget, men ifølge OIC er det »bevidste, motiverede og systematiske misbrug af ytringsfriheden« en trussel mod global sikkerhed og stabilitet, siger generalsekretæren.

Organisationens menneskeretskommission siger samtidig, at den »voksende intolerance mod muslimer« bør undersøges og opfordrer også til et såkaldt »internationalt adfærdskodeks for medier og sociale medier«, der skal kunne forbyde den slags materiale, som i øjeblikket opildner muslimer i især Mellemøsten.

Under Muhammed-krisen var OIC-landene også på banen og kritiserede dengang de danske myndigheder for ikke at foretage sig noget over for Jyllands-Posten. Det fik FNs to specialrapportører vedrørende religionsfrihed og racisme og intolerance til at henvende sig til Udenrigsministeriet, hvor Per Stig Møller (K) dengang var udenrigsminister.

FNs specialrapportører ville blandt andet have den daværende regerings syn på kritikken fra de muslimske lande, og rapportørerne bad også om en redegørelse for, hvad regeringen ville gøre for »at fremme religiøs tolerance«.