Viborgs Lotte Kiærskou skal prøve ny medicin for at få bedre styr på sine astmaproblemer.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>I søndags var den helt gal efter 1. halvleg af Champions League-kampen mod tyske Leipzig. Her havde Kiærskou, der ellers har firedoblet sit medicinforbrug, så store vejrtrækningsproblemer, at hun ikke var i stand til at spille videre.

I går fik Kiærskou så en snak med sin læge, der nu vil give Viborg-spilleren noget andet medicin.

»Der er måske ikke noget galt med det medicin, som jeg har taget indtil nu. Til gengæld kan doseringen være forkert, og jeg er selvfølgelig villig til at prøve alle gode forslag.

Jeg begynder imidlertid ikke at tage den ny medicin, før jeg har fået mit nødvendige certifikat. Ellers vil jeg bare blive taget i en dopingkontrol,« fortæller Lotte Kiærskou, der i går havde fået fri fra træning.

»Jeg har det heldigvis langt bedre nu i forhold til i søndags, hvor den var helt gal med vejrtrækningen. Men det er da ubehageligt, at det sådan lige pludselig kan dukke op og blive et problem. Så mine problemer er da langt fra løst med den her ny medicin. Situationen er stadig alvorlig nok,« forklarer Lotte Kiærskou, der nu skal undersøges grundigt på en klinik i morgen i Vejle.

Den store omtale af hendes astmaproblemer i blandt andet B.T. mandag var direkte årsag til, at Viborg Håndbold Klubs kontor nærmest blev bestormet af venlige mennesker med en hel masse forslag til at få løst problemet på.

»Ja, jeg har godt nok hørt om det, og det er da helt utroligt. Og selvfølgelig skal vi da have set på de mange ideer, men nu skal jeg da heldigvis i første omgang til undersøgelse.

Jeg var lidt bekymret for, at jeg måske var kommet til at gå endnu længere tid uden, at der var blevet fundet en afklaring på mine problemer.

Min læge har dog også sagt, at jeg vænne mig til astma som en livsstil. Der er jo mange mennesker, som er ramt af den her sygdom. Så jeg er jo ikke alene i verden, men derfor er det da alligevel meget ubehageligt. Jeg ville da være ked af det, hvis jeg måtte stoppe med at spille håndbold,« understreger Lotte Kiærskou, der samtidig har måttet slås med skader af forskellig karakter.

Til gengæld ser det noget mere problematisk ud for holdkammeraten Karen Brødsgaard.

Hun har i de sidste fem-seks uger ikke kunnet løfte højre arm.

Ingen har indtil i går kunnet finde en forklaring på problemerne, som har sat hende ud på sidelinien på klubholdet. Og dommen i går var imidlertid ikke just lys og positiv.

»Karen har fået noget nervebetændelse i højre overarm, og der kan faktisk ikke gøres noget konkret ved den sygdom. Hun kan blive frisk indenfor to uger og op til et år.

Jeg håber selvfølgelig for hendes egen skyld, at det første bliver tilfældet. Resten af sæsonen kan imidlertid sagtens være helt væk for Karens vedkommende,« fortæller Vibrogs træner Ulrik Wilbek.

Eksperterne kan i dag ikke sige noget om, hvordan Brødsgaard har fået denne betændelse.

»Skovflåt er imidlertid et godt gæt. Man kan sagtens gå i så lang tid, før symptomerne for alvor begynder at vise sig,« siger Ulrik Wilbek.