Allan K. Pedersen solgte sidste år FC Nordsjælland fra sit økonomisk trængte holdingselskab til sig selv personligt, kort før holdingselskab gik konkurs.

SAS Liga-klubben FC Nordsjælland var angiveligt tæt på at ryge ind i et økonomisk stormvejr sidste år, da klubejer Allan K. Pedersens økonomisk trængte holdingselskab gik konkurs. Det skriver Jyllands-Posten.

Kort inden konkursen solgte Allan K. Pedersen i oktober FCN til sig selv personligt, så klubben ikke røg med i faldet. Klubejeren fortalte sin bankforbindelser om sagen, men fik ikke bankernes godkendelse.

- Jeg skal ikke have noget godkendt hos bankerne. Og salget er sket, fordi der var mange aktiviteter i min koncern, som jeg gerne ville have skilt ad, siger Allan K. Pedersen til avisen.

Kurator Pernille Bigaard er af Forstædernes Bank blevet udpeget til at håndtere frasalget af de resterende værdier i det konkursramte selskab, så selskabets kreditorer ikke taber flere penge end nødvendigt. Hun undrer sig over salget af FCN.

- Det er absolut ikke normalt, at et selskab med en ganske betydelig gæld sælger så stort et aktiv uden at diskutere det med sine kreditorer. Det er en transaktion, som vi vil undersøge meget nøje. Vi skal blandt andet have undersøgt, om FC Nordsjælland er solgt til den rigtige pris, siger Pernille Bigaard.

Hun skal nu undersøge, om salget kan omstødes, hvilket er en mulighed, fordi Allan K. Pedersen solgte klubben til sig selv på et tidspunkt, hvor moderselskabet nærmede sig en konkurs.

/ritzau/