»Underdrengene bliver altså på«. Operasangeren Joachim Knop er ved at smide tøjet. Det samme er balletdanser Alexander Kølpin, skuespiller Jan Linnebjerg og entertainer Mek Pek.

Det er ikke »celebrity strip«, men »celebrity boksning«.

I aften bokser de fire kendte mænd to og to mod hinanden, og i går stillede de op til den obligatoriske vejning. Anledningen er »Et slag for en sag«, som TvDanmark står bag. I tre gange to minutter skal der slås hårdt, for vinderne kan give 10.000 kroner til et godt formål for hver vundet omgang, i alt 30.000 kroner.

Jan Linnebjerg, som skal kæmpe mod Mek Pek, var ikke i tvivl, da TvDanmark ringede ham op.

»Jeg har altid drømt om at bokse, men min næse er så stor, at jeg var bange for, at det ville gøre for ondt at blive slået på den. Men det her kunne jeg ikke sige nej til. Og så har jeg snakket med Brian Nielsen i dag, det er stort,« smilede han - og har bestemt, at pengene - hvis han vinder - skal gå til sorggrupper for forældreløse børn.

De sidste tre uger har for de fire modige mænd stået på intensiv træning i et boksecenter. Færdighederne er nu så gode, at Alexander Kølpin ikke tvivler på sine chancer over for Joachim Knop.

»Jeg nakker ham,« siger han med overbevisning. Og er blevet så begejstret for sporten, at han har meldt sig til boksetræning.

»Jeg er vildt fascineret af boksning, fordi der er så meget taktik i en boksekamp. Det er en kæmpe udfordring for mig, og jeg glæder mig til kampen,« fortæller balletdanseren, der sender pengene til »Læger uden grænser«, hvis han kåres som vinder.

For Mek Pek er det ikke første gang, han skal op i en boksering. Som 11-årig gik han til boksetræning, og som 12-årig boksede han sit livs eneste to kampe. Den første tabte han på knockout, og den næste vandt han. Derefter stoppede trompetspilleren på toppen.

»Jeg sammenligner boksning med golf. Jo mere man slapper af, desto hårdere slår man. Alligevel føler jeg, at jeg sætter livet på spil ved at gå i ringen i aften. Heldigivis går det til et godt formål, nemlig Unicef,« forklarer Mek Pek, hvis kone synes, at han er tåbelig, når han går i ringen.

Muligvis, men vægten taler dog til hans fordel, nemlig 84 kilo mod Jan Linnebjergs sølle 74 kilo. Lige så godt ser det ud for Joachim Knop, der har 80 kilo at sætte imod Alexander Kølpins 74 kilo. Han undervuderer dog ikke balletdanserens hurtige fødder. Til gengæld er han den eneste, der for nylig har gået til boksning.

»Jeg boksede for to år siden, men stoppede igen, fordi det var for hårdt,« siger han. Men han vil i gang igen i det nye år.

Kampens publikum, som består af venner og familie, behøver ikke at frygte, at kändisserne slår sig halvt fordærvet. Alle bokser med handsker, der er større end de professionelles, og alle får udleveret hjelm. Kampen om de 30.000 bliver sendt på TvDanmark til januar.