Ebbe Sand vil fortsat gå til lægekontrol, selv om han officielt har vundet over kræften.

Efter at have tjekket ham hver tredje måned i fem år, vurderer lægerne nu, at Ebbe Sand helt har overvundet sin kræftsygdom. Men landsholdsspilleren vil for en sikkerheds skyld fortsætte med kontrolbesøgene.

»Fem år efter diagnosen er man efter danske forhold ude af de rutinemæssige kontroller. Jeg mangler en enkelt her til efteråret, og derefter kunne jeg godt vælge at sige, at jeg slet ikke vil gå til flere.

Men jeg har det rigtigt godt efter undersøgelserne.Jeg har også to børn og dermed et stort ansvar. Derfor har jeg det bedst med at fortsætte de rutinemæssige kontroller. Men nu bliver det ikke nødvendigt at gå til det hver tredje måned,« fortæller Ebbe Sand, der for fem år siden blev opereret for testikelkræft.

Siden har han hver tredje måned fået taget blodprøver, og en gang om året bliver han CT-scannet. Især scanningerne har været hårde for psyken.

»Nu er det fem år siden, og man har fået sygdommen lidt på afstand, men når man ligger der og bliver undersøgt, så er det selvfølgelig ikke så sjovt.

Til gengæld har man det rigtigt godt bagefter, når man får at vide, at det ser rigtigt godt ud. Det giver en større sikkerhed, og det den jeg gerne have,« fortæller han.

Fremover vil Sand trappe kontrolbesøgene ned til cirka to om året.

»Jeg går ud fra, at jeg vil fortsætte med dem i det næste lange stykke tid. Schalke har ikke direkte sagt noget til mig om det, men jeg har det bedst med at have rene linier over for klubben, så også derfor fortsætter jeg med de løbende kontroller,« siger angriberen, der altså nu er erklæret helbredt.

»Det kan man godt kalde det. Med min form for kræft er risikoen for at den skal vende tilbage dog størst indenfor de første to år.

Nu hvor jeg er ude på femte år er risikoen for, at den skal komme igen ikke større, end risikoen for, at en, der aldrig har haft sygdommen, bliver ramt af testikelkræft,« siger han.

Sand fik konstateret testikelkræft i august 1998, men da sygdommen blev opdaget i tide, og der ikke kom fysiske eftervirkninger, var han allerede tre måneder efter operationen i stand til at genoptage fodboldkarrieren.

Det har været et meget hårdt forløb, som Ebbe Sand sidste år valgte at skildre i bogform.

Han mener dog ikke, at de mange kontrolundersøgelser, som fulgte i kølvandet på sygdommen, har haft nogen indvirkning på hans sportslige præstationer.

»Nej, det synes jeg bestemt ikke. Kontrollerne har haft et positivt forløb hele vejen igennem, og som sagt føler man sig meget stærkere bagefter,« siger han.