Jeg tror på, at Danmark kan overraske ved dette EM. Der VIL komme overraskelser ved denne turnering, og det kan godt blive os, der står for den.

, og læs John Faxe Jensens daglige EM-klumme.


Jeg tror på, at Danmark kan overraske ved dette EM. Der VIL komme overraskelser ved denne turnering, og det kan godt blive os, der står for den.

Vi er jo ikke favoritter. Det siger sig selv, når vi er i gruppe med Tyskland og Holland, der begge regnes blandt favoritterne til at vinde hele EM, men med den udvikling, vi har set i det danske hold siden VM i 2010, så synes jeg, Danmark er godt rustet, og jeg er sikker på, at vi kan slå alle.

Det ser faktisk ganske fornuftigt ud på flere parametre: Filosofien og konceptet er på plads, og alle kender den. Vi har en fornuftig sammensætning af truppen, der både har ledertyper, de mere stille og så dem, der som Nicklas Bendtner er mere fremme i skoene. Der er harmoni i truppen.

Konceptet kender vi godt, men i morgen vil jeg gå lidt mere i dybden med, hvordan vi skal bruge det, og hvordan vi skal lægge taktikken mod Holland, så det lader vi ligge for denne gang.

I stedet vil jeg gerne fokusere på nogle af de nøglepersoner, der skal fungere for, at Danmark kan levere den overraskelse, jeg taler om, og selvom alle skal præstere 100 procent, vil jeg her pege på to spillere og deres løjtnanter.

Nicklas Bendtner er en af de to nøglespillere. Hvis han får det til at fungere oppe i front, så er vi kommet langt. Han er også repræsentant for de spillere i truppen, der er mere udfarende, og han er en profil på holdet både udadtil i medierne og internt på holdet, hvor der er brug for den slags mennesker. Og så er han selvfølgelig den, der skal score vores mål. For at han skal fungere, har han en løjtnant eller en højre hånd, om man vil, og det er Christian Eriksen.

Det er ikke for at lægge pres på ham, for han er kun 20 år og har stadig meget at lære, men han vil ofte have sidste fod på bolden, inden Nicklas Bendtner afslutter. Deres samarbejde er vigtigt.

Den anden nøglespiller er Daniel Agger. Han er en anden type end Bendtner. Mere tilbagetrukket, men også en profil og en rigtig ledertype som anfører.

Han og Bendtner står i hver deres ende af banen og spiller en vigtig rolle for holdet, men lige som Bendnter er afhængig af Christian Eriksen, er Daniel Agger afhængig af Stephan Andersen. Deres kommunikation skal fungere optimalt, og så skal Stephan stå en superkamp, for de VIL komme til chancer. Det er der ikke nogen som helst tvivl om mod et hold som det hollandske.

Som jeg var inde på tidligere, synes jeg, at den danske trup virker rigtig harmonisk. Der er en rigtig god sammensætning af typer, og selvom der måske godt kunne være flere af de udfarende, så er jeg sikker på, at de nok skal dukke op.

Da vi selv blev europamestre i 1992, var der måske nok flere af de der larmende spillere med, men det var også en udvikling, der skete i løbet af turneringen. Folk voksede med opgaverne og de gode resultater. Vi var heller ikke store personligheder, da vi tog til Sverige, men pludselig fik vi lukket munden på nogle kritikere, og så skete der noget.

Det kan der også ske med det her hold. Måske allerede fra i morgen.