TV-aftalen er i hus for Dansk Håndbold Forbund. En aftale, der sikrer dansk håndbold dobbelt så mange penge i kassen, som DHF før skulle dele med flere andre forbund i den fælles TV-aftale.

Efter måneders lange og seje forhandlinger sendes den færdige aftale nu til underskrivelse i DHF, DR og TV2.

Team Danmarks direktør Preben Kragelund satte i går som den første sin signatur på aftalen, der over de næste fem år sikrer dansk håndbold over 100 millioner kroner.

"Jeg kan ikke afsløre det helt præcise tal, men de 100 millioner kroner er ikke helt ved siden af. Vi har fået lavet en kanonaftale, som Dansk Håndbold Forbund ikke kan være utilfreds med. Vi har i hvert fald aldrig før lavet en så stor aftale, som på mange punkter åbner op for en masse nytænkning.

Jeg kan ikke komme ind på alle enkeltheder i aftalen, men der er både taget hensyn til internet, digital-TV og pay-TV. Disse ting har ikke været inde i den gamle kontrakt, hvor der så sent som under OL i Sydney var problemer med at bruge internettet. IOC ønskede ikke den form for kommunikation, men i vores nye TV-aftale er der ingen restriktioner," fortæller en stolt Preben Kragelund.

De mange millioner betyder naturligvis også flere penge til de hårdt trængte Liga-klubber, der i de sidste sæsoner har kæmpet med store underskud.

Nu bliver der så mulighed for at lukke nogen af de store huller, der har bragt flere klubber på fallittens rand.

Antallet af TV-transmissioner fra HåndboldLigaen bliver også det samme i de kommende fem år.

"Det bliver i hvert fald ikke færre TV-kampe, og måske kan der godt blive tale om en lille stigning. Så alt i alt kan alle parter kun være tilfredse med denne aftale," understreger Preben Kragelund.

For Team Danmark har det ikke været svært at sælge håndbold-varen, som specielt på kvindefronten banker seertallene op.

Team Danmark har dog ikke glemt de øvrige forbund, som tidligere var en del af TV-aftalen.

"Nej, jeg regner snart med at have en god aftale for de andre forbund, som vi på ingen måde har tænkt os at svigte," siger Kragelund.