Navne på embedsmænd, der har arbejdet med den omstridte mailsag, holdes hemmelige. Begrundelsen er, at en journalist opsøgte en medarbejder hjemme.

Det er ikke muligt at få oplyst, hvilke embedsmænd der står bag en omstridt mailkorrespondance i sagen om taksterne til privatsygehusene.

Korrespondancen er fra 2009, den er mellem Sundhedsministeriet og Økonomi- og Erhvervsministeriet, og den handler om, hvorfra De Konservatives formand, Lene Espersen, havde oplysninger om overbetaling til privatsygehusene.

Det er man interesseret i at vide i Sundhedsministeriet og retter derfor spørgsmålet til Espersens daværende ministerium. Men hvem, der er har sendt og modtaget e-mailene, står hen i det uvisse. Navnene på disse "underordnede medarbejdere" er streget over i den aktindsigt, Ritzau har fået i korrespondancen.

"Økonomi- og Erhvervsministeriet har herved lagt vægt på, at ministeriet har en konkret formodning om, at udlevering af navnene på de pågældende underordnede medarbejdere vil føre til, at der rettes et betydeligt og meget belastende pres mod deres person fra mediernes side", står der i begrundelsen fra ministeriet, der henviser til en konkret episode:

" (...) Indenrigs- og Sundhedsministeriet har oplyst, at en journalist fra et landsdækkende dagblad søndag d. 27 september 2010 tog kontakt til en underordnet medarbejder i ministeriet på dennes privatadresse, fordi journalisten antog, at vedkommende medarbejder havde taget del i behandlingen af den samme sag, som den foreliggende aktindsigtssag drejer sig om".

Herefter berettes der om, at journalisten angiveligt har ringet på medarbejderens dørtelefon efter at have telefoneret til den pågældende.

Efter flere forgæves forsøg, lykkes det journalisten at få adgang til ejendommen "formentlig ved at ringe på hos andre af ejendommens beboere".

"Journalisten lagde herefter sit visitkort i medarbejderens postkasse".

Journalistens ihærdighed kommer efter, at bogen "Projekt Løkke" igen satte skub i sagen om overbetaling af privatsygehusene.

/ritzau/