Politik

Minister til DSB: Slut med eventyr i udlandet

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Henrik Dam Kristensen oplyser DSB nu trækker sig ud af deres svenske forbindelser (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2013) Foto: Liselotte Sabroe

I år har skandalerne nærmest stået på stribe i DSB

Først sagen om Statsbanernes kontroversielle brug af pr-bureauet Waterfront til at holde en kritisk journalist beskæftiget. Og i går kom det frem, at DSBs kioskvogne på ni år har haft et underskud på næsten en milliard.

I dag kan BT så afsløre, at DSB også har belastet med den danske statskasse med et samlet underskud på hele 715 millioner kr. på en række toglinjer i Sverige.

Læs også: DSB har tabt 715 mio. kr. i Sverige

Transportminister Henrik Dam Kristensen oplyser nu, at DSB frem over skal fokusere kræfterne på drive togdrift i Danmark og trække sig ud af deres underskudsgivende eventyr i udlandet.

Helt konkret har DSB fortsat toglinjerne DSB Småland AB, der i 2011 gav et underskud på 36 mio. kr og ruten DSB Uppland AB, der gik i minus med 12 mio. kr.

- Jeg er bekendt med, at DSB´s nye ledelse har besluttet at koncentrere sig om hjemmemarkedet, de danske togpassagerer. De udenlandske aktiviteter trappes ned og nogle af dem er helt lukket, skriver ministeren i en mail til BT.

Henrik Dam Kristensen vil ikke gå ind i en kritik af den tidligere DSB-ledelse med den fyrede dirketør Søren Eriksen i spidsen, som stod bag de udenlandske investeringer.

I stedet vil han rose den nye ledelse med Jesper Lok i direktørstolen for at forsøge at komme ud af de svenske opkøb med mindst muligt tab.

- Det er i mine øjne en klog prioritering, skriver transportministeren til BT. 

Relaterede

Det læser andre