Byggemarkedskæderne Silvan og Stark er hårdt ramt af nedturen i byggebranchen. Flere hundrede ansatte skal fyres.

Den faldende omsætning i byggeriet koster nu fyringer i byggemarkedskæderne Silvan og Stark. Det bekræfter den administrerende direktør for DT Group, der står bag de to kæder. Men præcist hvor mange ansatte som skal kigge sig om efter et andet arbejde, vil Steen Weirsøe ikke fortælle.

- Du kan ikke få detaljerede oplysninger. Men det er ingen hemmelighed, at byggeriet er faldende, og vores job som ledere er i sådan en situation at sørge for at få omkostningerne til svare til aktivitetsniveauet, siger Steen Weirsøe til Ritzau.

DT Group er ejet af den engelske gigant inden for byggematerialer Wolseley. De meddelte tirsdag, at der skal fyres 2300 ansatte primært i England, men Norden rammes også hårdt med 380 afskedigelser. At de fleste bliver i Danmark bekræfter Weirsøe, uden dog at sætte tal på.

Omsætningen i de to kæder Silvan og Stark er faldet med godt 10 procent. Ifølge topchefen er der ingen planer om at lukke butikker, men han vil ikke udelukke, at der kan komme yderligere nedskæringer, hvis nedturen i byggeriet tager til.

/ritzau/