SAS Cargo indrømmer skyld og betaler bøde på næsten 250 millioner kroner til amerikanske konkurrencemyndigheder. SAS er også anklaget for aftalte priser i EU.

SAS Cargo betaler nu næsten en kvart millard kroner i en sag om aftalte priser. SAS Cargo, der er en del af SAS-koncernen er sammen med en tre andre flyselskaber mistænkt for at aftale priser.

De fire selskaber - SAS, Air France-KLM, Cathay Pacific og Martinair - har indgået en aftale med de amerikanske myndigheder og betaler derfor samlet 2,39 milliarder kroner i bøde. SAS skal alene betale 247 millioner kroner for ulovligt at have aftalt priser fra 2002 til 2006.

SAS oplyser, at der er givet "rabat" på bøden, da selskabet har samarbejdet med myndighederne og medvirket til opklaring.

Ifølge Mats Jansson, koncernchef i SAS, har selskabet en klar politik om, at konkurrenceloven skal overholdes. SAS fik i 2001 en bøde på 291 millioner kroner for karteldannelse.

EU-Kommissionen gav den rekordstore bøde til SAS, der sammen med Maersk Air havde lavet en aftale, så det skandinaviske flyselskab havde monopol på ruteflyvning mellem Stockholm og København.



/ritzau/