Rigsrevisionen kritiserer Lønmodtagernes Dyrtidsfond for at give afkald på 65 millioner kroner ved salg af tre selskaber.

Lønmodtagernes Dyrtidsfond gav afkald på et merprovenu på cirka 65 millioner kroner, da LD videresolgte tre selskaber - og det kritiseres nu af Rigsrevisionen.

- LD's bestyrelse har ikke handlet hensigtsmæssigt i forbindelse med beslutningen om at etablere dattervirksomheden LDE 1 i 2006.

Rigsrevisionen har herved særligt lagt vægt på, at LD ikke sikrede sig hele gevinsten ved et videresalg af 3 konkrete selskaber, lyder det i beretningen fra Rigsrevisionen.

Samtidig vurderer Rigsrevisionen, at bestyrelsen ikke burde have ladet direktionen deltage i drøftelserne af etableringen af det nye datterselskab, da den administrerende direktør kunne have en personlig interesse i udfaldet af beslutningen:

- Finanstilsynet har vurderet, at i en situation som den foreliggende, hvor den administrerende direktør kan have en personlig interesse i udfaldet af en beslutning, skal bestyrelsen stille skærpede krav til de oplysninger, som danner grundlaget for bestyrelsens beslutning. Dette er Rigsrevisionen enig i. I fortsættelse heraf finder Rigsrevisionen, at bestyrelsen ikke burde have ladet direktionen fremlægge beslutningsgrundlaget og deltage i drøftelserne, fordi der ikke må kunne sås tvivl om habiliteten hos direktionen, skriver Rigsrevisionen i sin beretning.

/ritzau/