Postsæk smidt foran gadedør.
- En beklagelig, men menneskelig fejl, siger Post Danmarks områdedirektør.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>- I regn og slud, i sne og frost, skal posten ud, når man er post.

Sådan lød det i julekalenderen "Vinterbyøster" - men sådan er det ikke i dagens Birkerød, hvor de lader postsække ligge og flyde, så alle, der kommer forbi, kan tage dem.

Da Jonas Sørensen lørdag var ude og gå med hunden Santo, så han sækken med de mange breve ligge foran sit kollegium i Birkerød. Han undrede sig, men tænkte, at Post Danmark nok snart kom og hentede sækken. Dagen efter lå sækken der stadig, og denne gang tog Jonas den med op i sin lejlighed, så ingen kunne stjæle posten.

- Jeg tænkte bare, er det sådan, ens post bliver behandlet? Der er pakker og personlige breve i sækken. Der bor mange unge mennesker her i området, og man ved jo aldrig, hvad der kunne ske med ens post, fortæller Jonas Sørensen, der studerer til automatikfagtekniker.

Han bor sammen med kæresten Marlene Kuhlmann i en kollegielejlighed. De er begge meget forargede over fundet - især fordi det ikke er første gang, at de støder på postsække, der ligger og flyder foran deres opgang.

- Vi har tidligere måttet ringe til Post Danmark for at fortælle, at de havde glemt at låse en sæk inde. Tit bliver posten også smidt af om morgenen, og så bliver den først hentet og omdelt om eftermiddagen, siger Marlene Kuhlmann, der læser til sygeplejerske.

På parrets spisebord ligger den store sæk og venter på at blive afhentet. Al posten i sækken er stemplet 2. december, så brevene og pakkerne burde være blevet delt ud allerede lørdag, men søndag aften var der ingen i Post Danmark, der undrede sig over den manglende post.

. Jeg ringede til Post Danmark for at fortælle, at jeg havde en af deres postsække, men de lød ret ligeglade, og de vidste heller ikke, hvornår der ville komme nogen og hente den, fortæller Jonas Sørensen.

»Mange af brevene er til og fra banker. Vi kan ikke bruge nogle af de oplysninger og kunne heller aldrig finde på at åbne brevene, men det var der måske andre, der kunne finde på. Jeg ville virkelig være sur, hvis et af brevene var til mig,« siger Marlene Kuhlmann.

»Beklagelig fejl«
Den forladte postsæk blev først hentet af Post Danmark i går eftermiddag. Klaus Pedersen er Post Danmarks områdedirektør i postområde Frederiksborg, og han har undersøgt, hvorfor sækken i mere end et døgn flød udenfor et kollegium.

- Det er en meget beklagelig fejl, som ikke må ske. Normalt opbevarer vi selvfølgelig personlig post under lås og lukke. Men der er tale om en menneskelig fejl, og det er desværre endnu ikke lykkedes os at komme i kontakt med den ansvarlige postmedarbejder, siger han.

Klaus Pedersen forklarer, at sækken indeholdt breve til 30-40 husstande, og de kan godt regne med at finde brevene i deres postkasse i dag.

kpp@bt.dk