Forstædernes Bank får påtale fra Finanstilsynet for at kontakte bankens aktionærer uden forudgående aftale i forbindelse med købstilbud fra Nykredit.

Finanstilsynet har givet Forstædernes Bank et ordentligt rap over nallerne for at henvende sig til sine aktionærer telefonisk uden en forudgående aftale.

Myndigheden skriver selv, at de i begyndelsen af oktober blev gjort opmærksom på, at Forstædernes Bank systematisk havde ringet til bankens aktionærer med henblik på accept af Nykredit fremsatte købstilbud på 105 kroner per aktie.

- En sådan form for uanmodet henvendelse til aktionærer finder Finanstilsynet er i strid med § 6 i lov om forbrugeraftaler. Efter denne bestemmelse må en erhvervsdrivende ikke uden forudgående anmodning herom rette henvendelse til en forbruger med henblik på indgåelse af en aftale, skriver myndigheden i afgørelsen.

Reprimanden kommer samme dag, som Forstædernes Bank offentliggjorde, at Nykredits køb af banken var gået glat i gennem - cirka 97 procent af aktionærerne har accepteret købstilbuddet.

/ritzau/