125 ansatte i butikskæden Imerco må nu vinke farvel til jobbet. Det er svigtende julehandel og opbremsning i økonomien, der får kæden til at skære.

125 medarbejdere i butikskæden Imerco vil inden månedens udgang have fået en fyreseddel, svarende til 10 procent af medarbejderstaben i Imerco. Det skriver Dagbladet Roskilde.

Det er svigtende julehandel og den økonomiske opbremsning, der får kæden til at skære ned, forklarer administrerende direktør Ib Berntsen.

Imerco, der har hovedkontor i Høje-Taastrup, har i alt 1200 medarbejdere fordelt på 155 butikker i hele landet, og det vil være forskelligt fra butik til butik, hvordan fyringerne rammer.

- Vi skal ind og se på, om omsætningen i de forskellige butikker også passer med den lønudgift, der er til personale. Sammen med en række kontaktpersoner i butikkerne håber vi så at finde en hurtig løsning, så alle får besked inden månedens udgang, siger Ib Berntsen.

Han påpeger, at fyringerne også er et led i en effektiviseringsproces, hvor der skal bruges mindre tid på prismærkninger.

- Det projekt udgør besparelser, der svarer til 75 af de fyrede medarbejdere, understreger Berntsen.

Medarbejderne i de enkelte Imercobutikker blev informeret om de forestående fyringer, da de mødte på arbejde i morges.

/ritzau/